Cineastul italian Bernardo Bertolucci, in varsta de 73 de ani, a anuntat, miercuri, ca si-a anulat participarea la un festival de film din Mexic, intrucat a suportat recent o interventie chirurgicala la nivelul inimii, informeaza contactmusic.com.

Renumitul regizor ar fi trebuit sa fie prezent la cea de-a 30-a editie a Festivalului International de Film de la Guadalajara, care va debuta vineri, pentru a primi un trofeu pentru intreaga cariera. Miercuri, Bernardo Bertolucci a anuntat ca nu va putea sa ajunga in Mexic, deoarece a suportat de curand o interventie chirurgicala la nivelul inimii, in timpul careia medicii italieni i-au montat un stent coronarian.

Dupa un control de rutina la medicul sau de familie, cineastul a aflat ca are neaparata nevoie de aceasta operatie. Din cauza perioadei indelungate de convalescenta, regizorul italian nu va putea sa efectueze nicio calatorie in urmatoarele cateva saptamani. Bernardo Bertolucci a tinut sa ii linisteasca pe admiratorii lui, precizand in acelasi mesaj de miercuri ca operatia a fost un succes, iar el se simte foarte bine. Premiul atribuit lui Bernardo Bertolucci de organizatorii Festivalului de la Guadalajara va fi ridicat in numele cineastului italian de actorii Tea Falco si Jacopo Olmo Antinorii, protagonistii filmului sau "Eu si tu/ Io e te", lansat pe marile ecrane in 2012.

Bernardo Bertolucci, nascut pe 16 martie 1941, in apropiere de Parma, a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numara "Ultimul imparat" (1987), recompensat cu noua premii Oscar, si "Micul Buddha" (1993). Cel mai cunoscut film al regizorului este insa "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezinta o relatie scandaloasa, bazata pe sex, intre un barbat in varsta si o femeie tanara. Un alt film celebru regizat de Bernardo Bertolucci, "The Dreamers/ Visatorii", a fost lansat in anul 2003, scrie MEDIAFAX.

Bernardo Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru intreaga cariera la editia din 2007 a Festivalului de Film de la Venetia si a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame in anul 2008. Bernardo Bertolucci a primit si Palme d'Honneur, la Festivalul International de Film de la Cannes din 2011, si premiul pentru intreaga cariera din partea Academiei Europene de Film, pe 1 decembrie 2012, la Valletta, in Malta.

Citeste si:
Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la varsta de 96 de...
Marele cineast italian Franco...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.