Soprana romana Nicoleta Radu va sustine concertul "Ein Platz im Leben/ Un loc in viata", pe 7 martie, la Viena, organizat pentru ajutorarea persoanelor cu sindromul Down si alte dizabilitati din Austria.

Soprana romana Nicoleta Radu va fi acompaniata de Erina Nakasaku (pian), Nikola Djoric (acordeon), Oleg Dergilev (chitara) si Yury Revich (vioara), potrivit unui comunicat transmis de Institutul Cultural Roman de la Viena, scrie MEDIAFAX.

Repertoriul concertului va cuprinde compozitii de Johannes Brahms, Manuel de Falla, Benjamin Britten, Carlos Gardel, Astor Piazzolla si Franz Lehár.
Evenimentul va avea loc la Sala Ehrbar a Conservatorului Prayner din Viena, fiind organizat in beneficiul Asociatiei pentru Persoane cu Sindromul Down si alte Dizabilitati din Austria.

Soprana Nicoleta Radu a studiat canto la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la Scoala de Muzica "Hans Eisler" din Berlin si la Universitatea de Muzica si Artele Spectacolului din Viena. A debutat in rolul Adelei din opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul pe scena Teatrului National de Opereta din Bucuresti.

In anul 2011 a inceput colaborarea cu Teatrul Krefeld din Münchengladbach, iar in 2012 a obtinut premiul publicului la Competitia Internationala de Canto pentru Opereta "Oscar Strauss" din Viena. In prezent, colaboreaza cu chitaristul Oleg Dergilev in ansamblul "duoRaDe" si cu acordeonistul Nikola Djoric.

Nikola Djoric s-a nascut in 1988 in Bor, Serbia, si a inceput studiul acordeonului la varsta de 3 ani. In anul 2003 a fost admis la Conservatorul "Gustav Mahler" din Viena. Nikola Djoric a obtinut premiul I la Competitia "Fidelio" din Viena in anul 2009 si 2011 si a colaborat de-a lungul timpului cu numerosi muzicieni si compozitori, precum Mario Formenti, Thomas Bruttger, Jean-Marie Londeix, Fridrich Lips, Mika Väyrynen, Christian Wolff, Dirk D’ase, Claus-Christian Schuster, Nigel Osborne, Yuri Shishkin si Ansamblul Klangforum Wien.

Citeste si:
Laura Bretan a castigat 120.000 de euro la "Romanii au talent"
Laura Bretan, o soprana in...

Oleg Dergilev s-a nascut in 1986 in Leningrad, Rusia, si a studiat chitara sub indrumarea profesorului Alexey Khorev. In anul 2003 si-a inceput studiile la Universitatea de Muzica si Artele Spectacolului din Viena in clasa profesorului Walter Würdiger, iar in prezent sustine in mod regulat concerte la Opera de Stat din Viena.

Yury Revich, nascut in 1992 in Moscova, a inceput studiul vioarei la varsta de 5 ani, sub indrumarea profesorului Pavel Vernikov. Din anul 2005 studiaza la Conservatorul din Viena fiind in prezent Ambasador Muzical al Amadeus Vienna International si al Centrului "Beethoven" din Viena. A sustinut concertul de debut in 2009 la Carnegie Hall si a concertat in locatii precum Scala din Milano, Berlin Konzerthaus, Wiener Musikverein, Wiener Konzerthaus, Metropolitan Art Space Tokyo, Cadogan Hall London si Preston Bradley Hall in Chicago. Yury Revich a obtinut premiul Tanar Artist al Anului 2015 din partea International Classical Music Awards.

Citeste si:
WE ARE ONE a strâns peste 4.5 milioane de lei, bani donați către...
WE ARE ONE a strâns peste 4.5...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.