Filmul "Snowden", de Oliver Stone, ce prezinta dezvaluirile facute de Edward Snowden, un fost agent al Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA) despre amploarea sistemului american de supraveghere, va fi lansat pe 25 decembrie.

Lungmetrajul il are ca protagonist pe actorul Joseph Gordon-Levitt, care il interpreteaza pe Edward Snowden, un fost agent al Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA) din Statele Unite, care a facut o serie de dezvaluiri senzationale despre programele de supraveghere si monitorizare electronica adoptate de Statele Unite si Marea Britanie, informeaza Reuters.

Filmarile au inceput deja la Munchen si vor continua in alte orase, inainte de a se incheia in luna mai. Open Road Films reprezinta un joint venture intre Regal Entertainment Group si AMC Theatres, parte a AMC Entertainment Holdings Inc. Actorii Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto si Tom Wilkinson vor juca si ei in acest film, care va avea la baza cartile "The Snowden Files", de Luke Harding, si "Time of the Octopus", de Anatoli Kucherena, avocatul lui Edward Snowden, scrie MEDIAFAX.

Dezvaluirile facute de Edward Snowden au fost documentate deja in filmul "Citizenfour", de Laura Poitras, care a fost lansat in 2014 si este considerat marele favorit duminica seara in cursa pentru castigarea Oscarului pentru cel mai bun documentar. Edward Snowden, in varsta de 31 de ani, s-a stabilit la Hong Kong inainte de a face dezvaluirile despre acel program secret de supraveghere. In prezent, el locuieste in Rusia si risca pana la 30 de ani de inchisoare in Statele Unite pentru spionaj.

Oliver Stone, un veteran al Razboiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miza ideologica, fiind si castigator al unui premiu Oscar pentru scenariul lungmetrajului "Midnight Express". Incepand cu "JFK" pana la "Nascuti asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al sau, intitulat "W", despre fostul presedinte american George W. Bush, a fost lansat in 2008, cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane. In "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre presedintele George W. Bush si tatal sau, fostul presedinte George H. W. Bush.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Sensibil fata de destinul tarilor in curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule in acest registru, printre care "Comandante" (2003) si "In cautarea lui Fidel" (2006), consacrate presedintelui cubanez Fidel Castro, dar si "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrala.

In 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului sau din 1987 "Wall Street".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.