Studiourile 20th Century Fox au confirmat miercuri realizarea unui nou film din seria de succes "Alien", regia urmand sa fie semnata de Neill Blomkamp, iar producator va fi Ridley Scott.

Regizorul sud-african Neill Blomkamp, in varsta de 35 de ani, este cunoscut pentru filmul SF "District 9" din 2009 si se va ocupa de noua productie din seria "Alien" independent de cealalta franciza "Alien" a lui Ridley Scott, o continuare a filmului "Prometheus", din 2012.

Numele lui Blomkamp a mai fost vehiculat in trecut referitor la noul film "Alien", dar regizorul a sustinut ca proiectul a fost anulat. Dupa anuntul de miercuri al 20th Century Fox, cineastul sud-african a confirmat ca va regiza noua productie printr-o imagine publicata pe contul sau de pe platforma Instagram. Fotografia care prezenta un monstru din "Alien" era insotita de textul "hmm... cred ca asta este in mod oficial urmatorul meu film". Actiunea din noul film al seriei "Alien" va avea loc la multi ani dupa cea din "Prometheus", dar nu va avea nicio legatura cu povestea din continuarea filmului "Prometheus", potrivit unor surse citate de Variety.com. Sequelul "Prometheus" va fi regizat de Ridley Scott.

Filmul din 2012, in care au jucat Michael Fassbender si Noomi Rapace, a primit cronici amestecate, desi a fost un succes din punct de vedere financiar. "Prometheus" a lasat o serie de intrebari fara raspuns, dar nu se stie deocamdata daca sequelul va oferi explicatiile clare asteptate. Ridley Scott a declarat anterior ca filmul va prezenta o noua specie de extraterestri si un nou concept de design, potrivit CinemaBlend.

Primul film din seria "Alien", care a fost lansat in 1979, a devenit un clasic al genului si are inca o baza activa de fani. Actrita Sigourney Weaver a jucat in acest film si in urmatoarele trei ale seriei. Unele zvonuri spuneau ca Weaver ar urma sa joace in noul film regizat de Neill Blomkamp, dar deocamdata nu a fost confirmata informatia ca actrita ar putea reveni in rolul Ellen Ripley, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Filme SF care te trimit in alte lumi: 10+ productii science-fiction
Filme SF care te trimit in...

Neill Blomkamp este un regizor, scenarist si producator canadiano-sud-african, al carui stil cinematografic este unul apropiat de cel al documentarelor, cu imagini filmate cu camera in mana, o tehnica in stilul cinéma vérité, amestecand imaginile reale cu efectele generate pe computer intr-o maniera naturala. Blomkamp este cunoscut ca regizor si coscenarist al filmului de succes la critici si la public "District 9" si al distopiei SF "Elysium", care a obtinut cronici pozitive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.