Printul William al Marii Britanii s-a exprimat in dialectul mandarin intr-un mesaj oficial de felicitare pe care l-a adresat comunitatii chineze, miercuri seara, cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Printul William a fost laudat de presa chineza pentru faptul ca a avut curajul de a inregistra un mesaj in dialectul mandarin, cu putin timp inainte de vizita oficiala pe care o va efectua in China. Televiziunea de stat chineza a difuzat inregistrarea video, in care printul britanic rosteste doua fraze in acel dialect, prin care a adresat urari de pace si prosperitate poporului chinez, cu ocazia intrarii in Anul Nou chinezesc.

Sute de milioane de telespectatori chinezi au urmarit acel mesaj, care a generat un val coplesitor de reactii pozitive pe Weibo, versiunea chineza a platformei de microblogging Twitter, scrie MEDIAFAX.

"Atunci cand l-am vazut si auzit spunand «chun jie kuai le» («La Multi Ani», n.r.) in chineza, am vrut sa il intreb cine a fost profesorul lui de mandarina", a scris un internaut chinez. "A fost atat de dragut atunci cand printul William a vorbit in mandarina", a spus un alt internaut, adaugand: "Ar putea sa il aduca si pe fiul sau in China in curand?".

Printul William, care vorbeste foarte bine si limba franceza, a primit felicitari si din partea diasporei chineze. Un comentator de limba chineza care locuieste in Occident a scris pe Twitter: "Mi-a placut! A fost uimitor!".

Discursul a inceput cu o scurta formula introductiva rostita in dialectul mandarin, dupa care printul William a continuat in engleza: "Adresez tuturor cele mai calde urari odata cu intrarea in Anul Caprei de lemn. Anul Nou chinezesc reprezinta un moment special pentru oamenii din lumea intreaga, iar eu sunt foarte bucuros pentru ca voi vizita China in curand".

Apoi, printul britanic a vorbit in detaliu despre legaturile istorice dintre cele doua tari. In incheiere, viitorul monarh britanic a declarat: "Zhu ni men chun jie kuai le, yang nian da ji" ("Va doresc tuturor un An Nou chinezesc fericit si mult noroc in Anul Caprei de lemn").

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

La sfarsitul lunii februarie, printul William va efectua o vizita in Japonia, ce va fi urmata de o vizita in China. El va ajunge in China pe 1 martie si va vizita Beijing, Shanghai si regiunea muntoasa Yunnan. Nici printul George, nici mama lui, Catherine, nu vor participa la aceste vizite oficiale. In acea perioada, sarcina ducesei de Cambridge va fi deja in ultimul trimestru. Sotia printului William va naste cel de-al doilea copil al cuplului la jumatatea lunii aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.