Filmul "Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu, a fost marele castigator la cea de-a 19-a editie a galei Satellite Awards, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, informeaza hollywoodreporter.com.

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociatie de jurnalisti specializati in domeniul divertismentului.
Premiile Satellite sunt acordate in 38 de categorii, recompensand excelenta in cinematografie, televiziune si jocuri video.

"Birdman" s-a impus la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun actor in rol principal" (Michael Keaton) si "cea mai buna coloana sonora". Pelicula "12 ani de copilarie/ Boyhood" s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor" (Richard Linklater) si "cea mai buna actrita in rol secundar" (Patricia Arquette). Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Julianne Moore, pentru evolutia ei din "Still Alice", in timp ce J.K. Simmons a fost premiat la categoria "cel mai bun actor intr-un rol secundar" pentru prestatia sa din "Whiplash".

La categoria "cel mai bun documentar" s-a impus productia "Citizenfour", la categoria "cel mai bun film de animatie" a fost recompensat lungmetrajul "Song of the Sea", iar la categoria "cel mai bun film strain" a fost recompensata productia "Tangerine" din Estonia. La categoria "cel mai bun scenariu original" s-a impus Dan Gilroy ("Nightcrowler"), iar la categoria "cel mai bun scenariu adaptat" a fost premiat Graham Moore ("The Imitation Game"). In categoriile dedicate televiziunii, cele mai multe dintre premii au fost castigate de productiile "Olive Kitteridge", "Penny Dreadful", "The Knick" si "Transparent", scrie MEDIAFAX.

"The Knick" a fost desemnat "cel mai bun serial-drama", in timp ce Kerri Russell ("The Americans") si Clive Owen ("The Knick") s-au impus la categoriile "cea mai buna actrita intr-un serial-drama", respectiv "cel mai bun actor dintr-un serial dramatic". Productia "Transparent" s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie/ musical", iar Mindy Kaling ("The Mindy Project") si Jeffrey Tambor ("Transparent") au fost recompensati la categoriile "cea mai buna actrita intr-un serial comedie/ musical" respectiv "cel mai bun actor intr-un serial comedie/ musical".

Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

In cadrul galei au fost decernate si cateva premii onorifice. Astfel, actrita Ellen Burstyn a primit Mary Pickford Award, scenaristul si regizorul Martyn Burke a primit Auteur Award, jurnalistul si cineastul Sebastian Junger a fost recompensat cu Humanitarian Award. Antoine-Olivier Pilon, protagonistul filmului "Mommy", de Xavier Dolan, a primit premiul pentru cel mai bun actor debutant, pentru interpretarea in acel film a unui adolescent care sufera de ADHD. Shlomi Elkabetz a fost desemnat producatorul Anului, iar compania Industrial Light & Magic a castigat Nikola Tesla Award for Visionary Technical Achievement. Cea de-a 19-a gala Satellite Awards a avut loc la InterContinental Hotel din Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.