Bradley Cooper, care interpreteaza un lunetist american, si Reese Witherspoon, in rolul unei femei care pleaca singura intr-o calatorie de autodescoperire, sunt considerati favoriti la castigarea premiilor Oscar pentru cei mai buni actori, potrivit sondajului anual realizat de Reuters/Ipsos.

28% dintre respondenti au spus ca Bradley Cooper, nominalizat de patru ori la premiile Oscar, ar trebui sa castige statueta pentru cel a mai bun actor in acest an, pentru interpretarea lui Chris Kyle, un membru al echipajelor Navy SEAL, din filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood si bazat pe autobiografia lui Kyle. Mai putin de 28% dintre respondenti au vazut filmul. Bradley Cooper, in varsta de 40 de ani, este si producator al acestui film despre razboiul din Irak care se bucura de un urias succes comercial, desi pelicula a generat dezbateri aprinse pe plan national in Statele Unite ale Americii in legatura cu rolul lunetistilor, acuratetea relatarilor lui Kyle si viziunea americanilor referitor la razboi.

Pe locul doi in ceea ce priveste actorii considerati favoriti la castigarea premiului Oscar se afla Michael Keaton, pentru rolul unui actor care doreste sa revina in atentia publicului, din filmul "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman". Doisprezece la suta dintre americani l-au ales pe Keaton in cadrul sondajului online efectuat in randul publicului american in perioada 9-12 februarie. Britanicul Eddie Redmayne, actorul care a fost premiat de mai multe ori in acest sezon pentru intepretarea lui Stephen Hawking in filmul "Teoria intregului/ The theory of everything", a reprezentat prima alegere pentru 5% dintre respondenti, in conditiile in care 46% dintre participantii la sondajul online au spus ca nu stiu cine ar trebui sa castige, scrie MEDIAFAX.

La categoria cea mai buna actrita, 13% dintre respondenti au ales-o pe Reese Witherspoon, pentru rolul din "Wild", ecranizare a bestsellerului autobiografic al lui Cheryl Strayed, care relateaza felul in care scriitoarea reusit sa depaseasca o problema emotionala plecand singura intr-o calatorie de-a lungul coastei Pacificului, din America de Nord pana in America de Sud. Pe locul al doilea, cu 12 procente, se afla Rosamund Pike, pentru rolul tinerei sotii din "Fata disparuta/ Gone Girl", un film regizat de David Fincher. Aproape 60% dintre participantii la sondajul Reuters au declarat ca nu stiu cine ar trebui sa castige premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

Sondajul a mai aratat ca "Lunetistul American/ American Sniper" este considerat favorit la categoria "cel mai bun film", sustinut de 26% dintre respondenti. De asemenea, "American Sniper" este filmul vazut de cei mai multi dintre respondeti, cu 22 de procente, urmat de "Fata disparuta/ Gone Girl", cu 18%. Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, iar cei 6.100 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane vor incheia procedura de votare pe 17 februarie.

Citeste si:
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...
SONDAJ: Ce părere au...

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat online pe un esantion de 948 de cetateni americani si are o marja de eroare de plus/minus 3,6 puncte procentuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.