Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare si cu participarea pianistei Karina Sabac, sarbatoreste alaturi de romani iubirea, cu opere semnate de Wolfgang Amadeus Mozart si Nikolai Rimski-Korsakov, in cadrul unui concert, care va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Sala Radio.

In ajunul zilei dedicate indragostitilor (14 februarie), celebra uvertura a lui Wolfgang Amadeus Mozart la opera "Don Giovanni", al carei libret este bazat pe aventurile legendarului personaj seducator Don Juan, si cunoscuta suita "Seherazada", inspirata de "O mie si una de nopti" si semnata de Nikolai Rimski-Korsakov, vor face parte din programul evenimentului programat vineri, la Sala Radio din Bucuresti, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

In prima parte a serii, dupa ce publicul va aprecia uvertura operei "Don Giovanni", o va putea admira pe Karina Sabac, care va interpreta, alaturi de Orchestra Nationala Radio, unul dintre cele 27 de concerte de pian ale lui Mozart: "Concertul nr. 20 pentru pian si orchestra".
In cea de-a doua parte a serii, spectatorii se vor putea bucura de suita simfonica "Seherazada", cea mai cunoscuta creatie a compozitorului romantic rus Nikolai Rimski-Korsakov, inspirata din "O mie si una de nopti". Lucrarea strabatuta de farmecul oriental si personajele pitoresti ale basmelor, cantata in prima auditie la Sankt Petersburg, in 1889, va fi interpretata cu participarea solistica a violonistului Virgil Zvoristeanu - concert maestru al Orchestrei Nationale Radio.

Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani ai momentului, isi desfasoara activitatea de dirijor din anul 1999, lucreaza alaturi de orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara si este invitat sa dirijeze prestigioase ansambluri din strainatate.

Incepand din anul 2012, Tiberiu Soare este dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, inregistrand alaturi de aceste ansambluri numeroase succese atat pe scena Salii Radio, cat si in cadrul evenimentelor in aer liber sau a turneelor internationale. In septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat sa dirijeze primul sau concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alaturi de soprana Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internationale se numara si concertul dirijat in mai 2013, eveniment desfasurat cu participarea Angelei Gheorghiu si a tenorului Teodor Ilincai, la Royal Festival Hall din Londra, alaturi de Orchestra Filarmonica Regala (Royal Philharmonic Orchestra).

Citeste si:
Castigatorii Premiilor Muzicale Radio Romania
Castigatorii Premiilor...

Tiberiu Soare a dirijat in toamna anului 2013 trei concerte in strainatate, alaturi de soprana Angela Gheorghiu: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) si Paris (Opera Royal - Palatul Versailles). La finalul lunii iulie 2014, a fost, de asemenea, aplaudat in Germania, unde a dirijat Hof Symphoniker Orchester intr-o gala de opera al carei principal invitat a fost Angela Gheorghiu. Evenimentul a avut loc la Regensburg (Bavaria, Germania), in cadrul unui festival anual - Schlossfestspiele (Festivalul de la Castel).

In noiembrie 2014, a dirijat trei concerte, alaturi de Angela Gheorghiu, in salile de concert din Europa: Théatre des Champs-Elysées - Paris, Musikverein Graz - Austria, Sala Concertgebouw - Amsterdam. In seara de 31 decembrie, s-a aflat din nou la pupitrul unei orchestre europene - Orchestra Simfonica Saarbrücken - intr-un nou concert de gala alaturi de soprana Angela Gheorghiu la Baden-Baden (Festspielhaus) - Germania.

Citeste si:
Exista speranta. 10 fotografii care demonstreaza ca iubirea...
Exista speranta. 10...

Karina Sabac a studiat in Romania si apoi peste hotare, la Berlin, Los Angeles si New York. A cantat in recitaluri si ca solist pe importante scene internationale, ca Berlin Philharmonie si Konzerthaus, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Concertgebouw Amsterdam, Munchen Gasteig etc. A organizat ca director artistic festivalurile de muzica Rumänische Kammermusikabende, in Berlin si ZARVA Festival - Vaals and Valkenburg, in Olanda. A sustinut concerte si a predat cursuri de perfectionare in China, Statele Unite ale Americii si Romania, concerte solo in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia si Ucraina. Din 2011, este asistenta a dirijorului german Marcus Bosch (GMD Nürnberg), in festivalul anual Heidenheim Opernfestpiele din Germania. In 2014, a fost invitata Festivalului "Cetatea muzicala" din Brasov, organizat de Fundatia culturala Sherban Lupu si a sustinut in Romania concerte si lectii de maiestrie pentru tinerii muzicieni din scolile de muzica din Baia Mare, in cadrul unui proiect al Clubului Rotary.

Citeste si:
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU MINE - pianista Alexandra Dariescu oferă...
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU...

Concertul de la Sala Radio poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet, pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.