Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, si sotia lui, doctorul Priscilla Chan, au donat 75 de milioane de dolari pentru San Francisco General Hospital, aceasta fiind cea mai mare suma de bani daruita de persoane individuale unui spital public din SUA, potrivit cnbc.com.

Anuntul a fost facut vineri de catre Mark Zuckerberg, pe contul sau oficial de pe reteaua sociala Facebook. "Consideram ca fiecare persoana merita sa aiba acces la un sistem de sanatate de cea mai buna calitate", a spus Mark Zuckerberg.

El a precizat ca San Francisco General Hospital este principalul spital public din San Francisco, oferind servicii oricarei persoane care traieste, munceste sau viziteaza acest oras american, scrie MEDIAFAX.

Prin intermediul acestui ajutor financiar, spitalul isi va putea dubla dimensiunea camerei de primiri urgente, in care numarul de paturi va creste de patru ori. Potrivit fundatiei care reprezinta interesele San Francisco General Hospital, suma daruita de familia Zuckerberg este cea mai mare donatie privata pe care spitalul a primit-o de la deschiderea sa in 1994.

Sotia lui Mark Zuckerberg, Priscilla, este absolventa a Universitatii de Medicina si, in ultimii ani, si-a finalizat rezidentiatul ca medic pediatru la San Francisco General Hospital.

Mark Zuckerberg este unul dintre miliardarii americani care au acceptat sa doneze sume foarte mari din averile lor unor fundatii de caritate, urmand exemplul fondatorului companiei Microsoft, Bill Gates.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.