Tribunalul de Apel din California a respins vineri actiunea prin care familia cantaretului Michael Jackson a incercat sa inverseze in justitie o decizie care a exonerat de orice vina organizatorul de concerte AEG Live intr-un proces anterior.

Juriul, alcatuit din trei persoane, a decis ca mama si copiii lui Michael Jackson nu au motive intemeiate pentru a demara un nou proces, dupa ce avocatii lor au declarat la tribunal, saptamana trecuta, ca AEG Live era responsabila de tratamentul primit de megastar si ca instructiunile judecatorului din procesul anterior erau generatoare de confuzii, informeaza Reuters. Un juriu din Los Angeles a exonerat de vina compania privata AEG Live, organizatorul seriei de 50 de concerte pe care Michael Jackson ar fi trebuit sa le sustina la Londra in cadrul turneului sau de adio, intitulat "This Is It". Familia Jackson acuzase compania AEG Live de neglijenta atunci cand a decis sa il angajeze pe medicul cardiolog Conrad Murray in calitate de medic personal al cantaretului, scrie MEDIAFAX.

Acel proces fluviu, intins pe durata a cinci luni si intens mediatizat, a oferit o serie de detalii spectaculoase despre viata privata a cantaretului Michael Jackson si despre ultimele zile din viata acestuia, in timpul carora medicul Conrad Murray i-a administrat celebrului artist un anestezic puternic, propofol, pe post de somnifer.

Procesul contra AEG Live a fost intentat de mama cantaretului, Katherine Jackson, si de trei copii ai acestuia. Tribunalul Superior din Los Angeles a decis cu acea ocazie ca medicul Conrad Murray era suficient de calificat pentru a ocupa postul pentru care fusese angajat, cel de medic personal al megastarului. Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.