Scriitoarea australiana Colleen McCullough, al carei bestseller din 1977 "Pasarea spin" a fost adaptat intr-o miniserie de televiziune de mare succes, a murit la varsta de 77 de ani, informeaza Reuters.



Colleen McCullough a devenit scriitoare dupa ce a lucrat mai bine de un deceniu in calitate de cercetatoare in stiinte neuronale, in Australia, Marea Britanie si Statele Unite, si a avut un succes imediat dupa publicarea romanului "Pasarea spin", o drama de familie cu o actiune plasata intr-o ferma din Australia.

Drepturile de ecranizare a romanului "Pasarea spin" s-au vandut cu 1,9 milioane de dolari, iar volumul a fost adaptat intr-una dintre cele mai urmarite miniserii de televiziune din toate timpurile, in care rolurile principale au fost interpretate de Richard Chamberlain si Rachel Ward. Cartea s-a vandut in peste 30 de milioane de copii pe plan mondial, scrie MEDIAFAX.

Colleen McCullough a murit intr-un spital din Norfolk Island, joi, dupa ce in ultimii ani a suferit din cauza mai multor probleme de sanatate, au precizat intr-un comunicat de presa reprezentantii editurii HarperCollins Australia. A trait pe aceasta insula, un teritoriu australian din Pacificul de Sud, in ultimii 40 de ani, dupa ce s-a casatorit cu un localnic, Ric Robinson. Cea mai recenta dintre cele 25 de carti ale sale, "Bittersweet", a fost publicata in anul 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.