Toto, o trupa emblematica pentru rock-ul californian al anilor 1980, care va sustine un concert la Sala Palatului din Capitala pe 27 iunie, va lansa in luna martie primul ei album de studio dupa o pauza de aproape 10 ani, informeaza AFP.

Acesta va fi cel de-al 14-lea material discografic din indelungata cariera a formatiei, inceputa in 1977, pe parcursul careia a vandut peste 35 milioane de albume.

Noul album, intitulat "Toto XIV", inspirandu-se din titlul albumului "Toto IV", cel mai mare succes comercial al grupului american, aparut in 1982, va fi lansat in Europa pe 20 martie, in Oceania si Marea Britanie pe 23 martie, iar in America de Nord pe 24 martie, potrivit site-ului formatiei. Precedentul material discografic al trupei californiene s-a intitulat "Falling in Between" si a aparut pe piata in anul 2006.

In ciuda numeroaselor schimbari de componenta prin care a trecut inca de la debuturile sale, Toto, nume emblematic al rock-ului prin cantece precum "Hold the line", "Africa" si "Rosanna", poate inca sa se bazeze pe cativa muzicieni din formula originala, precum chitaristul Steve Lukather si claparul David Paich, scrie MEDIAFAX.

Grupul, care s-a reformat in 2010, la doi ani dupa ce si-a anuntat destramarea, va beneficia si de revenirea unui fost membru fondator al sau, basistul David Hungate, care parasise formatia in anii '80.

Pentru nostalgicii rockului anilor '80, Toto va sustine un turneu european de amploare in acest an, care va debuta cu un concert la Glasgow, pe 21 mai. Trupa Toto va strabate apoi batranul continent pana in iulie si va sustine mai multe concerte, inclusiv in Franta, Germania, Olanda, Austria, Elvetia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Luxemburg, Danemarca, tarile scandinave. Apoi, formatia americana isi va continua turneul mondial in America de Nord si in Asia. Grupul Toto va sustine un concert si in Romania, pe 27 iunie, la Sala Palatului din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.