Compozitorul de muzica de film Hans Zimmer a fost dat in judecata, fiind acuzat ca a copiat piesa principala din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonora a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives", informeaza contactmusic.com.

Richard Friedman sustine ca a compus piesa "To Our Fallen" in 2004, pentru un episod al serialului TV "Neveste disperate" si ca a finalizat-o in studioul lui Zimmer. Piesa a fost folosita in serialul "Neveste disperate/ Desperate Housewives", in urma cu zece ani, iar Friedman spune ca a fost surprins sa auda asemanari izbitoare intre creatia lui si cea a lui Zimmer folosita pentru filmul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave".

Acesta este convins ca Zimmer i-a furat munca si a intentat proces atat muzicianului, cat si sefilor studiourilor care au produs filmul, inclusiv compania de productie a lui Brad Pitt, Plan B Entertainment, cerand despagubiri, informeaza site-ul Tmz.com, scrie MEDIAFAX.

Hans Zimmer, recompensat cu patru premii Grammy, un Oscar si doua Globuri de Aur, nu a facut nicio declaratie, deocamdata, in ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc. "12 ani de sclavie", regizat de Steve McQueen, a fost lansat in 48 de tari si a castigat peste 200 de premii, inclusiv Oscarul si BAFTA pentru cel mai bun film in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.