Actorul american Ethan Hawke si-a lasat amprentele mainilor si picioarelor in cimentul de la Hollywood, in cadrul unei ceremonii ce a fost organizata, joi, in fata celebrului cinematograf TCL Chinese Theatre, informeaza Reuters.

Cu o cariera de peste trei decenii, starul american, in varsta de 44 de ani, a jucat in peste 50 de filme si a fost in adolescenta un veritabil star al generatiei grunge, demonstrandu-si apoi talentul intr-o serie de filme importante, apreciate atat de public, cat si de criticii de specialitate.

Actorul american a fost insotit la evenimentul de joi de actrita Sarah Snook, colega sa din distributia filmului "Predestination", dar si o serie de cineasti cu care a colaborat de-a lungul anilor - Jason Blum, producatorul filmului "The Purge. Noaptea judecatii", Richard Linklater, regizorul filmului "12 ani de copilarie/ Boyhood", si fratii Peter si Michael Spierig, scenaristii si regizorii peliculei "Predestination".

Ethan Hawke a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar gratie evolutiei sale din filmul "Zi de instructie/ Training Day", dar si alte doua nominalizari la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, gratie filmelor "Inainte de apus/ Before Sunset" (2004) si "Inainte de miezul noptii/ Before Midnight" (2013), cele doua continuari ale filmului romantic "Inainte de rasarit/ Before Sunrise" (1995).

Starul american s-a remarcat si in alte productii cinematografice de succes, precum "Cercul poetilor disparuti", "Cu picioarele pe pamant", "Gattaca", "Marile Sperante", "Identitati furate", "Asalt asupra sectiei 13" si "New York, te iubesc", scrie MEDIAFAX.

In prezent, Ethan Hawke poate fi vazut pe marile ecrane in filmul "12 ani de copilarie/ Boyhood", considerat un lungmetraj revolutionar si ambitios si, de asemenea, unul dintre marii favoriti din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood din acest an.

Sid Grauman, unul dintre cei mai cunoscuti si mai creativi producatori de evenimente din Epoca de Aur de la Hollywood, a inaugurat cinematograful TCL Chinese Theatre in anul 1927 si, in anul urmator, a initiat ceremonia amprentelor lasate in ciment din fata cinematografului sau. Printre artistii onorati recent printr-o astfel de manifestare se afla nume mari din industria cinematografica, precum Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp, Ben Stiller, Mel Brooks, Robert De Niro si Sandra Bullock.

Citeste si:
Cimentul polueaza mai mult decat toate camioanele din lume
Cimentul polueaza mai mult...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.