Grupul The Prodigy isi va lansa cel de-al saselea album de studio, care se va intitula "The Day Is My Enemy", pe 30 martie, informeaza contactmusic.com.

Precedentul material discografic al grupului britanic s-a intitulat "Invaders Must Die" si a aparut pe piata in anul 2009. Informatiile despre noul album The Prodigy au fost publicate pe site-ul oficial al grupului. Albumul "The Day Is My Enemy" va contine 14 piese, inclusiv single-ul "Nasty", care a fost deja lansat la sfarsitul anului 2014.

Albumul va contine de asemenea o colaborare cu trupa punk britanica Sleaford Mods, piesa "Ibiza", dar si o colaborare cu DJ-ul Flux Pavilion, care se intituleaza "Rhythm Bomb". Grupul The Prodigy isi va promova noul material discografic printr-o serie de concerte in primavara acestui an si va fi cap de afis, alaturi de trupa americana The Black Keys, la Festivalul Isle of Wight in luna iunie.

The Prodigy este o trupa englezeasca de muzica electronica infiintata de Liam Howlett in 1990. In prezent, trupa este alcatuita din Liam Howlett ( compozitor si clapar), Keith Flint (dansator si solist), Leo Crabtree (tobosar), Rob Holliday (chitarist) si Maxim (MC si solist). Alaturi de Chemical Brothers si Fatboy Slim, trupa a fost considerata fondatoare a stilului muzical big beat, care a atins punctul maxim de popularitate intre anii 1990 si 2000, scrie MEDIAFAX.

Cele mai cunoscute piese ale grupului britanic sunt "Firestarter" si "Breathe", ambele extrase de pe albumul "The Fat of the Land" din 1997, un disc care s-a bucurat de un succes rasunator si a debutat, simultan, pe primul loc atat in topul britanic, cat si in cel american.

Trupa The Prodigy a vandut peste 25 de milioane de discuri la nivel mondial si a castigat mai multe premii importante in industria muzicala, printre care doua Brit Awards, trei premii MTV Video Music, cinci premii MTV Europe Music si a fost nominalizata de doua ori la premiile Grammy.

The Prodigy a sustinut un concert la Bucuresti in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.