Bono, solistul trupei U2, a colaborat cu expertii marcii de chitare Gretsch pentru a crea un instrument, banii obtinuti din vanzarea modelului special urmand sa fie donati fundatiei sale caritabile, Red, potrivit contactmusic.com.

Cantaretul irlandez in varsta de 54 de ani, care se reface dupa operatiile suferite in urma unui accident de bicicleta de la New York, din urma cu cateva luni, va dona o parte din banii obtinuti din vanzarea chitarei Electromatic Center-Block Bono "Signature" Model fundatiei pe care a infiintat-o in 2006 pentru a lupta contra SIDA, malariei si tuberculozei.

"Chitara (Gretsch, n.r.) Red este visul oricarui chitarist, iar realitatea este ca de fiecare data cand cineva cumpara una, da bani pentru lupta contra SIDA. Banii aceia pot fi folositi pentru cumpararea de medicamente care salveaza vieti pentru mamele insarcinate care traiesc cu HIV si pot ajuta ca bebelusii lor sa se nasca fara a fi infectati. Sunt aceleasi pastile care ne vor ajuta sa avem o Generatie Fara HIV"
, a declarat Bono.

Pe numele sau real Paul David Hewson, Bono este un muzician, afacerist si filantrop irlandez, cunoscut mai ales ca solist al trupei U2. Nascut si crescut in Dublin, Bono este autorul majoritatii versurilor cantecelor trupei, abordand adesea teme religioase, sociale si politice, scrie MEDIAFAX.

Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.