Violonistul Andre Rieu va sustine un al cincilea concert in Piata Constitutiei din Bucuresti, pe 6 iunie 2015, dupa ce cererea de bilete pentru primele patru concerte programate in perioada 11 - 14 iunie a fost una foarte mare.

Datorita cererii extraordinare din partea publicului din Romania pentru primele concerte, André Rieu si municipalitatea au cautat impreuna solutii pentru a veni in intampinarea fanilor. Astfel, un nou concert a fost programat pe 6 iunie 2015, in Piata Constitutiei, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Biletele pentru concertul de pe 6 iunie 2015 sunt disponibile incepand de joi, de la ora 18.00, in reteaua Eventim si prin partenerii autorizati, informeaza organizatorii evenimentului.

"Dragi romani, doresc sa va urez sarbatori fericite!", transmite André Rieu, care a pregatit un mesaj video de Craciun special pentru fanii romani.

Nascut in 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor si compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni din lume, revitalizand muzica de vals la nivel international cu spectacolele sale pline de extravaganta si de emotie. Detinatorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vandut pana in prezent peste 40 de milioane de albume si DVD-uri in intreaga lume.

André Rieu a inceput sa ia lectii de vioara la varsta de 5 ani, fiind incurajat de tatal sau, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg si al Operei din Leipzig.

In 1967, Rieu a continuat sa studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai tarziu, la Conservatorul din Maastricht, pana in 1973. In 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta si-a terminat studiile in 1977, cand a primit Premier Prix.

André Rieu a infiintat propria orchestra, Orchestra de Salon Maastricht, in 1978, iar noua ani mai tarziu dirija primele repetitii ale Johann Strauss Orchestra, considerata in prezent cea mai mare ochestra privata la nivel international, alaturi de care artistul concerteaza in intreaga lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

André Rieu canta pe o vioara Stradivarius fabricata in 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este data nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci si de entuziasmul si buna dispozitie pe care artistul si orchestra sa reusesc sa le insufle publicului, in timpul spectacolelor sale.

Citeste si:
Protestul de trei zile al fermierilor şi transportatorilor începe...
Protestul de trei zile al...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.