Actorul si muzicianul britanic Christopher Lee, in varsta de 92 de ani, va lansa un nou single de Craciun, un cover heavy metal al piesei "Hark! The Herald Angels Sing", informeaza contactmusic.com.

Noul cantec de Craciun al starului britanic se intituleaza "Darkest Carols, Faithful Sing" si include un vers in care Christopher Lee, folosindu-si vocea lui grava, de bariton, spune: "Glory to the metal kings!" ("Glorie regilor metalului!").

Christopher Lee a explicat pentru site-ul Blabbermouth motivele pentru care a luat decizia de a lansa un nou single: "La varsta mea, cel mai important lucru pentru mine este sa raman activ si sa fac lucrurile care imi plac cu adevarat. Nu stiu cat timp voi mai trai, asadar fiecare zi este o sarbatoare si vreau sa o petrec alaturi de fanii mei".

In ultimii ani, pentru Christopher Lee a devenit un fel de traditie sa lanseze cantece de Craciun. In 2012, starul britanic a lansat versiuni heavy metal ale unor colinde populare, precum "Little Drummer Boy" si "Silent Night", iar, in 2013, a lansat un cantec original, intitulat "Jingle Hell" si o versiune rock a piesei "My Way" interpretata de Franck Sinatra. Aceasta piesa a ajuns pana pe locul al 18-lea in topul Billboard, iar Christopher Lee a devenit cel mai in varsta artist care a reusit sa ajunga pe o pozitie atat de inalta in topul american.

Actorul britanic are in spate o cariera de aproape opt decenii in cinematografie si a activat in industria de divertisment aproape intreaga sa viata, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce a luptat ca voluntar in Aviatia regala britanica in Al Doilea Razboi Mondial, Christopher Lee a debutat in actorie in 1947, dar a devenit celebru abia dupa ce a aparut in filmele horror produse compania Hammer Film Productions, interpretand cateva personaje intrate in legenda, precum Frankenstein, Mumia si, mai ales, Dracula.

A jucat in numeroase spectacole de teatru si si-a cimentat statutul de star in cinematografie cu roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Razboiul stelelor" si cel al vrajitorului malefic Saruman din franciza "Stapanul inelelor".

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni in muzica rock in ultimii ani, inregistrand cateva colaborari cu trupele Manowar si Rhapsody of Fire, dar si doua albume cu colinde de Craciun, interpretate in stilul heavy metal.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Actorul britanic a lansat in 2010 un album de metal simfonic despre viata lui Carol cel Mare, intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross". Christopher Lee sustine ca este un descendent al lui Carol cel Mare si ca a inregistrat acest album in onoarea ilustrului sau stramos.

Starul britanic a lansat in 2013 o continuare a acestui material discografic, albumul heavy metal "Charlemagne: The Omens of Death", chiar in ziua in care a implinit varsta de 91 de ani, pe 27 mai.

Christopher Lee a jucat in 275 de filme incepand din anul 1946 si detine recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate in cinematografie. Actorul a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic si a fost recompensat cu premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai pretios trofeu acordat de institutia britanica - in anul 2011, dar si cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasa distinctie oferita de Institutul de Film Britanic, in anul 2013.

Citeste si:
Actorul Christopher Lee a murit la varsta de 93 de ani
Actorul Christopher Lee a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.