Studiourile de film nipone Toho au anuntat ca intentioneaza sa produca un nou film din seria de succes "Godzilla", la zece ani dupa ultima pelicula japoneza a acestei serii care a fost readusa pe marile ecrane de Hollywood cu remake-ul care a avut premiera in mai 2014, informeaza bbc.com.

Noul film produs de Toho va avea premiera in 2016. Cea mai recenta productie japoneza avandu-l ca protagonist pe legendarul monstru a fost "Godzilla: Final Wars", din 2004.

Remake-ul hollywoodian "Godzilla 3D", care a avut premiera in mai 2014, a avut incasari de 500 de milioane de dolari la nivel mondial. O continuare este prevazuta pentru 2018.

Studiourile Toho si-au motivat decizia de reinviere a francizei prin evolutiile inregistrate in domeniul graficii computerizate. Compania japoneza anuntase ca filmul din 2004, al 28-lea al seriei, urma sa fie ultimul din franciza "Godzilla".

Seria "Godzilla" a debutat in 1954, primul film, foarte apreciat de public si critica, fiind regizat de Ishiro Honda. Totusi, versiuni mai recente, cum ar fi versiunea din 1998, turnata la Hollywood, in regia lui Roland Emmerich, a esuat in incercarea de a impresiona fanii si criticii.

c-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproductie Legendary Pictures si Warner Brothers, lansat in mai 2014, a readus insa monstrul in atentia publicului.

Toho, care are sediul la Tokyo si detine drepturile privind franciza "Godzilla", nu a ales inca regizorul care va realiza viitorul film.

Noul proiect este condus de producatorul Taichi Ueda, care a lansat o serie de conferinte, Godzilla Strategic Conference (Godzi-Con), cu scopul de a revitaliza brandul Godzilla.

"A venit timpul ca Japonia sa faca un film care nu va pierde in fata studiourilor de la Hollywood", a declarat Ueda, potrivit Variety.

Cheltuielile companiei Toho cu noul film sunt evaluate sub 200 de milioane de dolari, cat au cheltuit studiourile de la Hollywood pentru productia celui mai recent film din seria Godzilla, dar Toho a spus ca studiourile japoneze spera sa transforme Godzilla intr-un personaj "care va reprezenta Japonia si va fi iubit in lumea intreaga", in timp util pentru Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo din 2020, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
De la Penelope Cruz la Bill Murray: 10 actori care au aparut in remake
De la Penelope Cruz la Bill...

Potrivit povestii originale, personajul Godzilla, un monstru reptilian care sufla flacari, al carui nume este o combinatie intre cuvintele japoneze pentru balena si gorila, a aparut in urma unei mutatii genetice cauzate de efectuarea de teste nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.