Bobby Keys, saxofonistul de legenda al trupei The Rolling Stones, a murit marti, la varsta de 70 de ani, a anuntat grupul britanic, citat de AFP.


"Membrii trupei The Rolling Stones sunt bulversati de pierderea bunului lor prieten, saxofonistul legendar Bobby Keys", au declarat membrii grupului britanic intr-un comunicat.

"Bobby a avut o contributie muzicala unica in grupul nostru inca din anii 1960. Ne va lipsi teribil de mult"
, au adaugat ei.

Nascut in Texas, Bobby Keys, pasionat de jazz, a inceput sa cante la saxofon inca din adolescenta. Talentul l-a ajutat sa devina foarte repede un artist cunoscut si a intrat in componenta trupei The Rolling Stones inca din 1964. A colaborat si cu The Beatles, celalalt grup britanic celebru din anii '60.

L-a insotit pe John Lennon, atat pentru a compune muzica, cat si pentru a consuma alaturi de el tot felul de droguri, in timpul proiectului "Lost Week-end", cele 18 luni haotice in timpul carora solistul trupei The Beatles s-a despartit de sotia sa Yoko Ono, in 1973 si 1974.

Bobby Keys a evoluat apoi alaturi de alti cantareti de calibru, precum Eric Clapton, Joe Cocker, Carly Simon si Marvin Gaye.

Saxofonul sau a marcat in special acordurile piesei "Brown Sugar", unul dintre cele mai cunoscute cantece din repertoriul trupei The Rolling Stones, pe care a insotit-o in turnee timp de aproape cinci decenii, inclusiv la inceputul acestui an.

Mare consumator de canabis, Bobby Keys era un prieten apropiat al chitaristului Keith Richards, cu care avea in comun si data de nastere - ambii s-au nascut pe 18 decembrie 1943, scrie MEDIAFAX.

"L-am pierdut pe cel mai bun prieten din lume si nu pot sa exprim in cuvinte tristetea pe care o resimt acum, chiar daca Bobby mi-ar spune ca trebuie sa imi mentin moralul", a declarat Keith Richards intr-un mesaj publicat pe Twitter.

Bobby Keys era un petrecaret turbulent, chiar si pentru stardardul trupei The Rolling Stones. "Am fumat joint-uri (tigari cu marijuana, n.r.) vreme de peste 50 de ani si nu voi rata nicio zi fara sa fumez unul, cu exceptia cazului in care voi fi in inchisoare", declarase el intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone in 2012.

Citeste si:
Fratele lui Mick Jagger, informatii despre starea de sanatate a...
Fratele lui Mick Jagger,...

Problemele de sanatate l-au constrans pe celebrul saxofonist sa renunte la ultimele concerte si turnee.

Bobby Keys a murit marti, in resedinta sa din statul american Kentucky.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.