Cantaretul american Prince, care nu a facut un mister din dezgustul sau fata de industria muzicala, a "disparut" brusc de pe toate retelele de socializare, inclusiv de pe Facebook, Twitter si YouTube, la doua luni dupa lansarea celor mai recente doua albume ale sale, informeaza AFP.

Miercuri dimineata, conturile de pe Twitter, Facebook si YouTube ale cantaretului Prince nu mai erau accesibile. Prince nu a oferit deocamdata nicio explicatie pentru acest gest, insa cele mai recente doua albume ale sale, lansate simultan in septembrie, puteau fi inca ascultate pe site-ul de streaming muzical Spotify.

In general, muzicienii, indiferent daca sunt mai putin cunoscuti sau aclamati in lumea intreaga, vad in retelele de socializare un mijloc indispensabil de promovare a pieselor sale. In schimb, Prince s-a aratat intotdeauna sceptic fata de aportul retelelor Twitter si Facebook si si-a ascuns dezgustul fata de industria muzicala, scrie MEDIAFAX.

In 1992, artistul a semnat un contract cu casa de discuri Warner Bros., de care s-a despartit dupa cativa ani, deranjat de maniera in care era tratat de managerii uriasului grup american.

Totusi, in acest an, cantaretul a semnat din nou un contract cu Warner Bros., alaturi de care a lansat in septembrie doua albume noi - "Art Official Age" si "Plectrumelectrum".

Prince, in varsta de 56 de ani, s-a facut remarcat in Minneapolis (statul Minnesota) la sfarsitul anilor 1970, abordand un stil original care combina influentele funk, rock si pop. Albumul sau din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai tarziu, a avut un succes rasunator. Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei cu acelasi titlu, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu doua premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora originala.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

In anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care ii producea albumele si pentru o vreme a dorit ca fanii sa il recunoasca cu ajutorul unui simbol, nu cu numele sau de scena. Ulterior, Prince si-a reluat numele si a revenit in fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" si "LotusFlow3r".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.