Trupa rock Foo Fighters, care a lansat de curand un album inspirat din originile muzicii americane, va sustine in vara anului 2015 un turneu in Statele Unite, care va fi alcatuit din concerte ce vor avea loc exclusiv pe stadioane de baseball, informeaza contactmusic.com.

Turneul, care va include 29 de show-uri, va debuta pe 4 iulie 2015 cu un concert pe RFK Stadium din Washington si se va incheia pe 7 octombrie cu un concert pe stadionul FedExForum din Memphis.

Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a dezvaluit marti ca grupul sau va concerta, printre altele, pe 18 si 19 iulie la Fenway Park, stadionul echipei Red Sox din Boston, cel mai vechi din Liga nationala americana de baseball. In cadrul aceluiasi turneu, Foo Fighters va concerta si pe stadioanele altor echipe de baseball celebre, precum Wrigley Field din Chicaco - stadionul echipei Chicago Cubs - si pe Citi Field - stadionul echipei New York Mets, scrie MEDIAFAX.

Trupa Foo Fighters, renumita pentru ritmurile sale agresive de chitara, a inregistrat cel mai recent album al ei, "Sonic Highways", in opt orase-simbol pentru istoria muzicii din Statele Unite, pentru a se impregna cu spiritul muzicii locale.

Albumul a fost produs de casa de discuri Roswell/RCA si reprezinta o continuare a materialului discografic "Wasting Lights", din 2011, care a fost nominalizat la Grammy Awards.

Piesele de pe acest album au fost compuse in timpul unor sedinte de inregistrare pe care trupa americana le-a organizat in New Orleans, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New York si Washington.

Trupa rock Foo Fighters, care, in octombrie 2012, a anuntat ca va lua o pauza in cariera pe o perioada nedeterminata, a revenit pe scena in decembrie 2013, pentru un concert sustinut pe stadionul Foro Sol din Ciudad de Mexico, unde a cantat hiturile care au consacrat-o, pe langa o serie de coveruri ale trupelor The Beatles si Pink Floyd, in fata unui public format din aproximativ 55.000 de fani.

Solistul si chitaristul Dave Grohl a infiintat trupa Foo Fighters in 1995, in Seattle, dupa ce trupa Nirvana, unde canta la tobe, s-a destramat, in urma sinuciderii lui Kurt Cobain, in 1994. De-a lungul unei cariere de aproape 19 ani, Foo Fighters a lansat opt materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Precedentele sapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.