Actorul Ken Takakura, cunoscut drept "Clint Eastwood al Japoniei" datorita intruchiparii unor personaje dure in peste o suta de filme si devenit celebru la nivel mondial cu rolul din filmul "Gloante si cenusa la Osaka", regizat de Ridley Scott, a murit la varsta de 83 de ani, informeaza Reuters.

Ken Takakura, care a jucat alaturi de actorul american Tom Selleck si a aparut in filme regizate de Sydney Pollack si Zhang Yimou, a murit pe 10 noiembrie, din cauza unei forme de cancer a sangelui.

Pe numele sau real Goichi Oda, Takakura s-a nascut in Oita, pe insula Kyushu, din sud-vestul arhipelagului nipon, si a debutat in cinema in 1955, cand a mers la un casting din pura curiozitate, scrie MEDIAFAX.

Takakura a devenit cunoscut la nivel international datorita rolurilor din filmele "Yakuza", din 1974, regizat de Sydney Pollack, unde a jucat alaturi de Robert Mitchum, si "Domnul Baseball", o comedie din 1992. In 2005 a aparut in filmul "Riding alone for Thousands of Miles", regizat de chinezul Zhang Yimou.

Cel mai cunoscut rol al sau, la nivel mondial, este cel din thrillerul politist "Gloante si cenusa la Osaka/ Black Rain", regizat de Ridley Scott, unde a interpretat un politist japonez, alaturi de Michael Douglas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.