Producatorul de televiziune si scenaristul Glen A. Larson, creatorul serialelor de succes "Battlestar Galactica" si "Magnum P.I.", a murit la varsta de 77 de ani, din cauza unui cancer esofagian, informeaza hollywoodreporter.com

Glen A. Larson a murit la Centrul medical UCLA din Los Angeles, vineri, potrivit fiului scenaristului, James Larson.

Larson s-a nascut in California, in 1937, si si-a inceput longeviva cariera la Hollywood in anii 1950, ca membru al trupei The Four Preps, cu care a castigat trei discuri de aur. A contribuit la compunerea mai multor hituri ale trupei, printre care "26 Miles (Santa Catalina)", ''Big Man" si "Down by the Station".

A devenit producator de televiziune la inceputul anilor 1960, lucrand la seriale precum "The Fugitive", insa cel mai celebru si influent proiect al sau a debutat in anul 1978, scrie MEDIAFAX.

In 1978, Larson a scris scenariul pentru episodul pilot al serialului "Battlestar Gallactica", pe care l-a si produs. Serialul a rulat doar un sezon - care a avut 24 de episoade -, dar a fost foarte apreciat si a generat mai multe continuari, printre care "Galactica 1980" si popularul remake lansat in 2004 de televiziunea Sci Fi Channel. Desi Larson nu a fost implicat direct in realizarea remake-ului, el a lucrat ca producator consultant.

Pentru coloana sonora a acestui serial, Larson a fost nominalizat la premiile Grammy, in anul 1979.

In anii 1980, Larson s-a numarat printre creatorii serialului de succes "Magnum P.I.", care a fost difuzat intre anii 1980 si 1988. A lucrat, de asemenea, la serialul TV "Knight Rider", cu David Hasselhoff, care a fost difuzat intre anii 1982 si 1986.

Larson a fost nominalizat de trei ori la premiile Emmy, pentru serialele "Quincy M.E." si "McCloud".

In 1985, Glen A. Larson a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.