Actrita Meryl Streep si cantaretul Stevie Wonder vor fi decorati cu Medalia pentru Libertate de catre presedintele american Barack Obama, intr-o ceremonie ce va avea loc la Casa Alba pe 24 noiembrie, pentru contributia lor la securitatea si interesele Statelor Unite, potrivit contactmusic.com.

Meryl Streep si Stevie Wonder se numara printre cele 19 personalitati care vor fi decorate in 2014 cu Medal of Freedom (Medalia pentru Libertate, n.r.).

Vedetele au fost nominalizate de presedintele american Barack Obama, luni, pentru primirea celei mai importante distinctii civile acordate de presedintia americana. Aceste distinctii sunt oferite pentru contributii aduse intereselor nationale sau celor privind securitatea Statelor Unite ale Americii, scrie MEDIAFAX.

Pe langa Streep si Wonder, medalia va fi acordata si compozitorului si dramaturgului Stephen Sondheim, jurnalistului Tom Brokaw, actritei Marlo Chomas si scriitoarei de origine chiliana Isabel Allende. Medaliile vor fi decernate in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 24 noiembrie la Casa Alba, in Washington.

In ultimii ani, Meryl Streep, in varsta de 65 de ani, a interpretat numeroase femei celebre pe marele ecran, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher in "Doamna de fier/ The Iron Lady" si maestrul bucatar Julia Child in "Julie si Julia/ Julie & Julia". De asemenea, presa americana afirma ca personajul Miranda Priestley pe care Meryl Streep l-a jucat in "Diavolul se imbraca de la Prada/ The Devil Wears Prada" este inspirat din celebra Anna Wintour, redactorul-sef al prestigioasei reviste americane Vogue.

Meryl Streep, nascuta in 1949, a castigat in 2012 premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, in filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar castigat de Meryl Streep, dupa cele care i-au recompensat prestatiile din "Kramer contra Kramer" si "Alegerea Sophiei". Meryl Streep are, in total, 18 nominalizari la Oscar, cea mai recenta dintre ele primind-o in 2014, pentru evolutia sa din filmul "Tinutul din mijlocul verii/ August: Osage County". Cu filme precum "Vanatorul de cerbi", "Podurile din Madison County" si "Julie si Julia", Meryl Streep este o adevarata legenda a cinematografiei mondiale.

Stevie Wonder, in varsta de 64 de ani, renumit pentru piesele de succes "Superstition", "I Just Called to Say I Love You" si "My Cherie Amour", este considerat o veritabila legenda a muzicii soul. Muzicianul american a sustinut in 2008 un turneu mondial al carui scop principal a fost, potrivit artistului, de a raspandi in lume un apel la unitate pentru toate rasele si religiile.

Citeste si:
Globurile de aur 2012: lista completa a nominalizarilor
Globurile de aur 2020: lista...

Stevie Wonder a orbit la putin timp dupa nastere. El a invatat sa cante la muzicuta, pian si tobe inca de la varsta de noua ani. De-a lungul carierei sale, Stevie Wonder a avut 32 de piese ajunse pe primul loc in clasamentul R&B din SUA, a castigat 25 de premii Grammy si a vandut peste 100 de milioane de discuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.