Designerul britanic John Galliano a fost condamnat de un tribunal din Paris sa plateasca fostului sau angajator, casa de moda Dior, o amenda simbolica de 1 euro.

Tribunalul din Paris a pronuntat aceasta decizie marti. Celebrul creator de moda britanic, in varsta de 53 de ani, contestase concedierea sa de catre casa Christian Dior, dupa scandalul injuriilor antisemite in care a fost implicat in 2011.

John Galliano, care, potrivit avocatului companiei Dior, ceruse ca renumita casa pariziana sa ii plateasca toate salariile ce i s-ar fi cuvenit dupa concedierea sa, totalizand peste 10 milioane de euro, a fost condamnat sa plateasca fostului angajator o amenda simbolica de 1 euro. Galliano, numit de curand in functia de director de creatie al casei Martin Margiela, a fost deja condamnat de Tribunalul corectional din Paris, in septembrie 2011, la o amenda de 6.000 de euro cu suspendare.

Considerat unul dintre cei mai talentati creatori de moda din generatia sa, John Galliano a petrecut 15 ani lucrand pentru casa Christian Dior, inainte de a fi concediat in 2011, dupa ce a facut, in stare de ebrietate, declaratii rasiste si antisemite pe terasa unei cafenele pariziene.

Cazut in dizgratie si devenit aproape "invizibil" de atunci, John Galliano a facut totusi sa se vorbeasca despre el la Saptamana Modei de la New York in februarie 2013, dupa prezentarea unei colectii foarte apreciate a creatorului Oscar de la Renta, la realizarea careia a participat si creatorul britanic. John Galliano a aparut ulterior in public in luna mai, in Rusia, unde a fost numit in functia de director artistic al grupului L'Etoile, cel mai mare lant rusesc de magazine cu produse cosmetice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.