Cineastul britanic Ridley Scott va realiza un serial SF inspirat din cel de-al patrulea roman al seriei "Odiseea spatiala", "3001: Odiseea finala", scris de Arthur C. Clarke, potrivit lepoint.fr.

Ridley Scott va realiza un serial de televiziune pentru canalul prin cablu american SyFy inspirat din cel de-al patrulea roman al seriei "Odiseea Spatiala", a lui Arthur C. Clarke, celebra dupa ecranizarea primului volum, "2001: O odisee spatiala", de regizorul Stanley Kubrick.

In "3001: Odiseea finala", roman publicat in 1997, trupul congelat al lui Frank Poole se afla in deriva prin spatiu de o mie de ani. Un grup de cercetatori il readuce la viata, iar Frank descopera schimbarile de pe planeta. Oamenii au construit patru turnuri uriase, cu o inaltime de 36 de kilometri, in Africa, Asia, America si Oceania. Lipseste turnul Europei, interzis de autoritati, iar Frank incearca sa afle motivul, scrie MEDIAFAX.

"Am fost intotdeauna un fan al extraordinarei serii «Odiseea Spatiala» a lui Clarke si bineinteles al adaptarii lui Kubrick a primului volum. Sunt incantat sa iau parte la transmiterea acestei mosteniri mai departe si sa continuu marea traditie cinematografica pe care aceasta poveste si autorii sai o merita", a declarat Ridley Scott.

Scenariul si productia noului serial vor fi semnate de Stuart Beattie, care a realizat "Eu, Frankenstein" si a scris scenariile seriei "Piratii din Caraibe".

Canalul de televiziune american prin cablu SyFy va demara productia noii serii la sfarsitul acestui an.

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma si Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) si "Elicopter la pamant!" (2001) -, a castigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy si BAFTA si este renumit pentru stilul sau cu un puternic impact vizual si pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numara "Alien" (1979), "Vanatorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) si "Un ghem de minciuni" (2008).

Citeste si:
Alien: Covenant, o aventura care testeaza limitele terorii
Alien: Covenant, o aventura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.