Printul Charles sustine ca amenintarile la adresa crestinilor din Orientul Mijlociu reprezinta o "tragedie".

"Este o tragedie de nedescris sa vezi astazi amenintari grave la adresa crestinismului in Orientul Mijlociu, o regiune in care crestinii locuiesc deja timp de 2.000 de ani (...), alaturi de persoane de religii diferite", a declarat mostenitorul tronului britanic.

Vorbind despre propria sa credinta crestina, care ii "permite sa vorbeasca si sa asculte persoane de alte traditii", el i-a indemnat pe oficialii de diferite religii sa "nu ramana tacuti" si sa reactioneze fata de aceasta situatie. De asemenea, printul Charles le-a cerut "guvernelor sa asigure dreptul cetatenilor de a practica propria religie", un drept care este "deseori incalcat, inclusiv in Vest".

Aceste declaratii intervin in contextul publicarii unui raport al asociatiei de caritate britanice Aid to the Church in Need, care informeaza ca libertatea religioasa a intrat in declin in ultimii doi ani in Orientul Mijlociu, Africa si Asia, scrie MEDIAFAX.
Asociatia a afirmat, de asemenea, ca libertatea religioasa este in declin in Marea Britanie si in alte state occidentale, din cauza fricii de extremism si a sentimentului ca religia nu mai are un rol important in domeniul public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.