Beyonce ocupa primul loc in topul celor mai bine platite cantarete din lume in 2014, cu venituri estimate la 115 milioane de dolari, o suma de peste doua ori mai mare decat cea obtinuta anul trecut, potrivit anuntului facut marti de revista Forbes.

Cea mai mare parte a castigurilor din cele 115 milioane de dolari ale lui Beyonce au fost generate de cel mai recent turneu mondial al sau, lucru care a facut ca, anul acesta, cantareata americana sa se claseze in fruntea topului celor mai bine platite femei din muzica, dupa ce, in 2013, ocupase pozitia a patra.

"Beyonce a sustinut 95 de concerte in perioada luata de noi in calcul, care i-au adus, in medie, 2,4 milioane de dolari per oras", potrivit Forbes, care a citat date oferite de revista Pollstar.

Albumul "Beyonce" lansat in decembrie anul trecut si contractele de publicitate i-au crescut veniturile, asigurandu-i cantaretei in varsta de 33 de ani pozitia fruntasa, scrie MEDIAFAX.

Locul al doilea in acest top i-a revenit cantaretei Taylor Swift, in varsta de 24 de ani, cu venituri estimate la 64 de milioane de dolari. In 2013, Swift a ocupat locul intai al topului Forbes.

Pozitia a treia a clasamentului a fost ocupata de Pink, cantareata in varsta de 35 de ani obtinand in 2014 venituri estimate la 52 de milioane de dolari.

Rihanna, cu venituri estimate la 48 de milioane de dolari s-a clasat pe locul al patrulea, iar locul al cincilea i-a revenit cantaretei Katy Perry, cu venituri de 40 de milioane de dolari.

Jennifer Lopez s-a clasat pe pozitia a sasea in topul intocmit de Forbes, cu venituri de 37 de milioane de dolari, Miley Cyrus si Celine Dion sunt la egalitate, pe locul al saptelea, cu venituri estimate la 36 de milioane de dolari fiecare, in timp ce Lady Gaga ocupa locul al noualea, cu venituri de 33 de milioane de dolari, dupa ce anul trecut ocupase pozitia a doua.

Topul Forbes al celor mai bine platite femei din industria muzicala in 2014 este completat de Britney Spears, pe pozitia a zecea, cu venituri de 20 de milioane de dolari.

Citeste si:
Ce venituri cresc în 2024: pensii, salarii profesori, primari și...
Ce venituri cresc în 2024:...

In 2013, locul intai al clasamentului a fost ocupat de Madonna, cantareata in varsta de 56 de ani nereusind, insa, in 2014, sa intre in Top 10.

Forbes a realizat clasamentul dupa estimarea veniturilor inainte de plata taxelor, pe o perioada de 12 luni, intre iunie 2013 si iunie 2014, bazandu-se pe vanzarile de discuri, de bilete pentru concerte, de produse oferite fanilor in timpul turneelor, dar si in urma unor interviuri cu organizatorii de show-uri, avocatii si managerii artistelor.

De asemenea, Forbes a folosit informatii oferite de Pollstar, RIAA (Recording Industry Association of America, n.r.) si de compania Nielsen SoundScan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.