Chitaristul Phil Manzanera, membru al trupei Roxy Music, a confirmat faptul ca formatia s-a destramat, dupa trei ani si jumatate de inactivitate, potrivit nme.com.

Chitaristul Phil Manzanera a anuntat vestea destramarii trupei Roxy Music intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone, declarand ca el si Andy Mackay au fost de acord sa se desparta, dupa ultimul turneu al formatiei.

"Nu cred ca vom mai canta impreuna. Cred ca treaba noastra s-a incheiat. Cand am terminat turneul, in 2011, Andy si eu ne-am uitat unul la altul si am zis «ne-am facut treaba»", a spus Manzanera.

Dupa ce a inregistrat opt albume in zece ani, trupa Roxy Music s-a despartit in 1983, pentru a se reuni 13 ani mai tarziu, desi nu a mai lansat niciun disc nou, de la albumul "Avalon", din 1982. Roxy Music a mers insa in turnee, scrie MEDIAFAX.

"Muzicienilor le place sa faca lucruri noi. E cam neplacut pentru fani, pentru ca lor le-ar placea sa canti mereu acelasi lucru, la nesfarsit. Si apoi merg si te vad in concert si zic «Bai, nu mai suna la fel de bine cum suna». Sunt foarte fericit ca fac lucruri noi. Am doua albume pregatite pentru anul urmator", a mai spus Manzanera.

Roxy Music este o trupa art rock britanica infiintata in 1971, de Bryan Ferry, care a fost solistul grupului si compozitorul principal al pieselor. Alaturi de Ferry, din trupa au mai facut parte basistul Graham Simpson, chitaristul Phil Manzanera, Andy Mackay, care canta la saxofon si oboi, percutionistul Paul Thompson, Brian Eno, care canta la sintetizator, si Eddie Jobson, care canta la chitara. Trupa s-a destramat in 1976 si 1983, dar s-a reunit pentru concerte ocazionale in anii 1990 si 2000.

Formatia a lansat opt albume de studio: "Roxy Music" (1972), "For Your Pleasure" (1973), "Stranded" (1973), "Country Life" (1974), "Siren" (1975), "Manifesto" (1979), "Flesh and Blood" (1980) si "Avalon" (1982).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.