Clarinetistul britanic Acker Bilk, o legenda a jazz-ului, devenit cunoscut pe plan international cu piesa "Stranger On the Shore" din 1961, a murit duminica, la Londra, la varsta de 85 de ani, a anuntat impresarul sau, Pamela Sutton, citata de AFP.

"Era un muzician stralucit, inzestrat si cu un simt al umorului foarte mare. Ii placea pur si simplu viata", a declarat Pamela Sutton.

Primul muzician britanic care a ajuns pe primul loc in topul american Billboard, in 1962, Acker Bilk, care purta de fiecare data in public vesta si palarie, a intruchipat epoca de renastere a jazz-ului traditional. Acker Bilk a invatat sa cante la clarinet in timp ce isi executa stagiul militar, la sfarsitul anilor '40, in timp ce unitatea din care facea parte se afla in Egipt. Dupa acel stagiu, a adus cu el in Anglia un clarinet si a infiintat o orchestra de jazz, scrie MEDIAFAX.

Pe numele lui adevarat Bernard Stanley, Acker Bilk a devenit celebru in calitate de lider al trupei sale, Acker Bilk and his Paramount Jazz Band.

Single-ul sau "Stranger On the Shore", pe care l-a compus in onoarea fiicei sale Jenny, l-a adus in fruntea topurilor muzicale in 1961, depasind vanzarile din epoca ale unor nume consacrate in industria muzicala, precum The Beatles, Elvis Presley si The Rolling Stones.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.