Bob Dylan va lansa un nou album - al 36-lea din discografia sa - in 2015, la doar cateva luni dupa ce si-a surprins fanii lansand un cover dupa o piesa interpretata de Frank Sinatra

Cantaretul a facut acest anunt cu cateva zile inainte de lansarea de marti, 4 noiembrie, a unui box set cu sase CD-uri care includ inregistrari restaurate ale unor piese interpretate cu trupa sa, The Band. Acest box set se intituleaza "The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series, Volume 11".

Inclusa in acest box set, o nota simpla ii informeaza pe fanii artistului: "Bob Dylan, Shadows in the Night, un nou album in 2015".
Noul album va fi cel de-al 36-lea material discografic din cariera celebrului rocker american, care, la varsta de 73 de ani, continua sa sustina concerte si turnee, scrie MEDIAFAX.

In mai, Bob Dylan a publicat pe site-ul sau o fotografie cu el insusi, insotita de titlul "Shadows in the Night".

Artistul a lansat in acelasi timp un cover al piesei "Full Moon and Empty Arms", un cantec pop inspirat din operele compozitorului Serghei Rahmaninov, devenit celebru dupa ce a fost interpretat de Frank Sinatra in 1945. Specialistii considera ca aceste semnale misterioase transmise fanilor sai de Bob Dylan ar insemna, de fapt, ca noul disc ar putea fi un album de coveruri.

Cel mai recent album de studio lansat de Bob Dylan, intitulat de "Tempest", dateaza din 2012, iar cantecele de pe acel disc povestesc despre naufragiul transatlanticului Titanic, pe ritmurile unor melodii irlandeze. Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale.

Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.