Un membru al celebrei trupe de muzica traditionala Banda el Recodo, cantaretul Aldo Sarabia, a fost gasit mort, impuscat in gat, miercuri, in statiunea turistica Mazatlan din nord-vestul Mexicului.

Anuntul privind decesul artistului a fost facut de membrii Banda el Recodo si de autoritatile din Mazatlan. Aldo Sarabia, care canta la tuba, a fost dat disparut saptamana trecuta, scrie MEDIAFAX.

Moartea lui Sarabia este cel mai recent caz dintr-o serie de asasinate si posibile masacre care au avut loc in Mexic in ultimele luni, evenimente care au pus in umbra eforturile presedintelui mexican Enrique Pena Nieto de a concentra atentia publica asupra reformelor economice, in locul evenimentelor violente barbare. Decesul lui Sarabia este investigat de autoritati si considerat o crima, potrivit unei surse de pe langa procuratura statului mexican Sinaloa. Potrivit relatarilor presei mexicane, cadavrul artistului prezenta semne de violenta.

"Aldo, desi suntem devastati ca te-am pierdut, viata ne forteaza sa fim puternici si sa gasim alinare in momentele frumoase pe care le-am trait alaturi de tine", au spus membrii Banda el Recodo, intr-o declaratie publicata pe contul grupului de pe platforma online Twitter.

Statul mexican Sinaloa este centrul traficului de droguri din Mexic si regiunea natala a lui Joaquin "El Chapo" Guzman, cel mai cautat baron al drogurilor din lume, pana la arestarea lui din luna februarie, cand liderul interlop a fost prins in orasul Mazatlan. Muzicienii, dintre care multi castiga bani scriind balade cunoscute drept "narcocorridos", laudand puterea si priceperea traficantilor locali de droguri, sunt adesea ucisi in nordul Mexicului.

Circa 100.000 de oameni au fost ucisi in Mexic, crimele fiind legate de traficul de droguri, din 2007, cand presedintele de atunci al tarii, Felipe Calderon, a demarat o ofensiva militara contra cartelurilor care se lupta pentru suprematie.

Pena Nieto a devenit presedinte in 2012, angajandu-se sa scada nivelul violentei legate de droguri, care a cauzat o imagine negativa Mexicului la nivel international. Potrivit datelor oficiale ale guvernului mexican, rata asasinatelor a scazut in mandatul actualului lider de la Ciudad de Mexico, dar numarul de infractiuni, precum rapirile si delapidarea, a crescut.

Citeste si:
Enrique Iglesias, supus unei operatii de reconstructie a mainii
Enrique Iglesias, supus unei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.