Abonamentele si biletele individuale pentru editia din 2015 a Festivalului International "George Enescu", care se va desfasura intre 30 august si 20 septembrie, in Bucuresti, vor fi puse in vanzare pe 15 ianuarie, respectiv pe 16 februarie 2015, la ora 10.00, informeaza organizatorul, Artexim.

Astfel, abonamentul tip A - valabil pentru toate concertele din seria "Mari orchestre ale lumii", de la Sala Palatului - va costa la categoria I 2.200 de lei, la categoria a II-a - 1.700 de lei, la categoria a III-a - 1.300 de lei si la categoria a IV-a - 1.000 de lei, in timp ce abonamentele tip A1 si tip A2 - valabile pentru cate 11 concerte din seria "Mari Orchestre ale lumii", de la Sala Mare a Palatului, in combinatii diferite - au urmatoarele preturi: I - 1.250 de lei, II - 1.000 de lei, III - 750 de lei, IV - 550 de lei.

De asemenea, abonamentul tip B - valabil pentru toate spectacolele din seria "Concerte si recitaluri camerale", de la Ateneul Roman - va costa la categoria I 2.000 de lei, la categoria a II-a - 1.600 de lei, iar abonamentul tip C - valabil pentru toate concertele din seria "By Midnight", de la Ateneul Roman - va fi la categoria I de 900 de lei si la categoria a II-a de 700 de lei, scrie MEDIAFAX.

Retail jobs

Abonamentul tip D - valabil pentru toate spectacolele din seria "Concertele de dimineata", de la Ateneul Roman si Sala Mica a Palatului - va avea pretul de 200 de lei (categoria I) si de 170 de lei (categoria a II-a).

Editia din 2015 a festivalului pastreaza categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi si studenti, pentru acestia, preturile abonamentelor variind intre 750 de lei si 350 de lei.

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi puse in vanzare pe 16 februarie 2015, la ora 10.00. Acestea corespund fiecarei serii de concerte din festival, astfel: "Mari Orchestre (Sala Mare a Palatului) - 160 de lei (I), 130 de lei (II), 100 de lei (III), 70 de lei (IV); "Recitaluri si concerte camerale (Ateneul Roman) - 160 de lei (I), 130 de lei (II); "By Midnight" (Ateneul Roman) -160 de lei (I), 130 de lei (II); "Concertele de dimineata" (Ateneul Roman, Sala Mica a Palatului) - 50 de lei (I), 40 de lei (II).

Citeste si:
Un număr de înmatriculare s-a vândut cu 8.8 milioane de euro în Dubai
Un număr de înmatriculare s-a...

Festivalul George Enescu continua sa se situeze in linia marilor evenimente artistice internationale, artistii si orchestrele invitate la editia din 2015 aflandu-se in topul invitatilor si in cadrul altor evenimente de muzica clasica internationale. Organizatorii informeaza ca preturile biletelor sunt "printre cele mai avantajoase din lume pentru un eveniment de o asemenea anvergura artistica. Prin comparatie, biletele la Festivalul de la Lucerna variaza intre 40 si 200 de euro pentru un spectacol, in timp ce la BBC Proms, preturile pot ajunge la 100 - 150 de lire sterline".

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale internationale organizate de Romania, Festivalul International "George Enescu" aduce in medie 20.000 de turisti straini la Bucuresti si are o acoperire mediatica ce variaza de la televiziuni cu renume - CNN, Euronews, BBC - la cotidiene straine, publicatii de specialitate (The Guardian, Gramophone) si mass-media de top in plan national.

Citeste si:
CFR Călători introduce 42 de trenuri pentru elevii care vor merge...
CFR Călători introduce 42 de...

Putand fi considerat un adevarat brand cultural de tara, festivalul duce mai departe valorile in care credea George Enescu: creativitate, generozitate si implicare. Festivalul este conectat la noile tehnologii - transmisii live internationale, site modern si actualizat in timp real, www.festivalenescu.ro, si are o acoperire social media care include o pagina de Facebook, cu peste 34.000 de fani in acest moment, https://www.facebook.com/enescu.festival, precum si un nou cont de Instagram, http://instagram.com/enescu_festival.

Odata cu editia din 2013, festivalul s-a extins si in sfera spatiului public, printr-un concept unic care presupune expunerea de lucrari de arta outdoor inspirate de valorile lui George Enescu si isi asuma responsabilitatea generarii unei schimbari in societate prin actul de creatie - Bucurestiul creativ.

Citeste si:
Piata Festivalului - regalul muzicii simfonice, in aer liber
Piata Festivalului - regalul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.