Amal Clooney, sotia actorului George Clooney, o avocata specializata in drepturile omulu, a fost desemnata cea mai influenta femeie din Londra.

Transformarea lui Amal Clooney dintr-o avocata de succes intr-o vedeta de talie mondiala este completa, intrucat ea a fost desemnata cea mai influenta femeie din Londra, la doar cateva saptamani dupa ce s-a casatorit cu celebrul actor american, afirma jurnalistii de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.

Avocata britanica de origine libaneza, in varsta de 36 de ani, ocupa un loc remarcabil - al patrulea - si in lista generala a celor mai influenti oameni din Londra, fiind depasita doar de George Osborne (ministrul de Finante din Marea Britanie), Boris Johnson (primarul orasului Londra) si Demis Hassabis (creatorul DeepMind Technologies, o companie specializata in inteligenta artificiala).

Amal Clooney, fosta Alamuddin, a reusit sa depaseasca toate celelalte femei din acest top al influentei, invingandu-le astfel pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), Malala Yousafzai, laureata din 2014 a premiului Nobel pentru pace (locul al 12-lea) si cantareata Kate Bush (locul al 16-lea).

Potrivit jurnalistilor de la Evening Standard, performanta deosebita reusita de Amal Clooney se datoreaza activitatilor ei profesionale si nu statutului ei de "sotie a lui George Clooney". Avocata britanica lucreaza in prezent alaturi de o comisie internationala ce vizeaza retrocedarea catre Grecia a frizelor Parthenonului, expuse in prezent la British Museum din Londra. O absenta notabila din lista generala este ducesa Catherine de Cambridge, care a ocupat un loc fruntas in 2013. Cumnatul ei, printul Harry, a reusit sa patrunda in Top 10 in acest an si ocupa locul al saptelea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.