John Holt, cantaretul de reggae jamaican a murit duminica, la varsta de 69 de ani, intr-un spital din Londra.

Informatia privind decesul cantaretului jamaican a fost confirmata de managerul lui Holt, Copeland Forbes, intr-o declaratie pentru Jamaica Observer Online. "John a murit la 2.40, ora Londrei. Nepotul lui ne-a informat", a spus Forbes pentru publicatia amintita. Cauza decesului nu a fost facuta publica.

Nascut pe 11 iulie 1947, in Kingston, Jamaica, John Holt a devenit cunoscut in anii 1960 ca membru al trupei The Paragons, perioada in care a scris piesa "The Tide Is High", care a ajuns un hit in anii 1980, cand a fost cantata de trupa punk Blondie. De asemenea, Holt a scris, in perioada in care a fost membru al The Paragons, piese precum "Tonight", "Ali Baba", "I See Your Face" si "Wear You to the Ball".

In 1970, Holt a parasit trupa pentru a se concentra asupra unei cariere solo, devenind in scurt timp unul dintre cei mai importanti artisti ai genului muzical reggae, piesa "Stick by Me", produsa de Bunny Lee, fiind cel mai bine vandut disc jamaican in 1972. John Holt, o figura remarcabila a culturii jamaicane, a lansat peste 35 de albume, ultimul material discografic fiind "Peacemaker", din 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.