Bono poarta permanent ochelari pentru ca de 20 de ani sufera de glaucom, o afectiune care, daca nu este tratata, poate duce la orbire.

Solistul trupei U2, Bono, in varsta de 54 de ani, a explicat in cadrul emisiunii "The Graham Norton Show", difuzata vineri de televiziunea BBC 1, motivul pentru care apare mereu purtand ochelari de soare, chiar si atunci cand se afla intr-o incapere. Bono a fost invitat la aceasta emisiune alaturi de colegii sai de trupa si de actorii Robert Downey Jr., Robert Duvall si Stephen Fry, iar moderatorul, Graham Norton, a aratat o serie de fotografii din perioada de inceput a trupei U2, in care artistul aparea fara ochelari.

Fiind intrebat daca isi da vreodata ochelarii jos, cantaretul a spus: "Am glaucom de 20 de ani". El a explicat apoi ca vederea sa este afectata de aceasta boala, unele obiecte pe care le priveste aparand incetosate.

Glaucomul este o afectiune oftalmologica cauzata de cresterea tensiunii intraoculare din cauza ca lichidul din ochi, numit umoarea apoasa, nu se poate scurge corect. Presiunea intraoculara poate afecta nervul optic si, daca nu este tratata, poate duce la orbire permanenta.

Bono a mai spus ca urmeaza un tratament si ca vederea sa este multumitoare. Pe de alta parte, in aceeasi emisiune, actorul Robert Downey Jr a facut schimb de ochelari cu Bono, imprumutandu-i ochelarii sai de vedere. "Cred ca ii sta foarte bine, cred ca arata interesant", a spus Downey Jr.

Bono a glumit, anticipand replicile care vor urma in urma marturisirii privind boala de care sufera. "N-o sa va mai iasa din cap, nu-i asa? O sa ziceti toti: «Vai, saracul Bono, e orb!»", a spus solistul trupei U2. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume in anii 1980 - "The Joshua Tree" si "Rattle and Hum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.