Fiicele presedintelui american Barack Obama, Malala Yousafzai, castigatoarea premiului Nobel pentru pace in 2014, Sasha si Malia si cantareata de origine neo-zeelandeza Lorde se numara printre cei mai influenti 25 de adolescenti din lume.

Revista americana Time a intocmit o lista a celor mai influenti adolescenti la nivel mondial. Editorii publicatiei au ales vedete din lumea televiziunii si a muzicii, tineri cu reusite extraordinare in domenii precum stiinta, activismul social sau lideri de opinie ai generatiei lor, iar utilizatorii site-ului time.com erau invitati, la finalul articolului, sa voteze adolescentul cel mai influent, din cele 25 de propuneri publicate.

Malala Yousafzai, tanara pakistaneza in varsta de 17 ani care a primit anul acesta premiul Nobel pentru pace, pentru lupta sa impotriva exploatarii copiilor si tinerilor si pentru dreptul tuturor copiilor la educatie, si care a devenit un simbol al acestei cauze dupa ce, in 2012, a fost impuscata in cap de talibani cand se intorcea de la scoala, se numara printre adolescentii cei mai influenti la nivel mondial.

Alaturi de Malala Yousafzai se afla Sasha si Malia, fiicele in varsta de 13, respectiv 16 ani, ale presedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, ale caror prezente la evenimente publice sunt foarte urmarite, cantareata de origine neo-zeelandeza Lorde, in varsta de 17 ani, care a primit doua premii Grammy pentru hitul sau "Royals" si a devenit o adevarata vedeta in lumea muzicii si Rico Rodriguez, actorul in varsta de 16 ani care joaca rolul lui Manny in serialul de comedie "O familie moderna".

De asemenea, pe lista revistei Time se mai afla Jaden Smith, fiul in varsta de 16 ani al lui Will Smith, Ciara Judge, Émer Hickey si Sophie Healy-Thow, trei eleve din Irlanda care au luat un premiu din partea Google pentru descoperirea unei bacterii care ajuta la fixarea azotului in sol crescand randamentul culturilor agricole, si Chloë Grace Moretz, actrita in varsta de 17 ani care a jucat in filme precum "Campuri ucigase/ Texas Killing Fields", "Hugo" si "500 de zile cu Summer/ (500) Days of Summer".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.