Pentru a strange bani pentru lupta impotriva maladiei Ebola, Naomi Campbell va organiza mai multe prezentari de moda.

Supermodelul britanic Naomi Campbell va organiza o defilare in timpul Saptamanii Modei de la New York, in februarie 2015, la care vor participa mai multe vedete, cu scopul de strange bani destinati gasirii unui tratament impotriva Ebola, febra hemoragica care a provocat peste 3.800 de decese in Africa. Campbell spera sa organizeze un eveniment monden caritabil asemanator si la Londra.

Vedeta britanica, posesoare a unei case in Kenya, una dintre tarile africane afectate de epidemia de Ebola, a spus ca este speriata de numarul mare de decese si simte ca are o responsabilitate in a educa publicul referitor la pericolul prezentat de aceasta maladie. "Oamenii nu stiu exact ce este Ebola", a spus Campbell, care este, la randul sau ingrijorata ca ar putea sa se imbolnaveasca, avand in vedere calatoriile dese pe care le face.

"Ebola nu face discriminari", a declarat Naomi Campbell referitor la riscul de a se infecta cu virusul care produce febra hemoragica, ce a dus deja la moartea a cel putin doi oameni in Europa si Statele Unite, dupa ce s-au infectat in timpul sederii in Africa.

Naomi Campbell a mai organizat si in trecut prezentari de moda in scopuri caritabile, modele precum Kate Moss, Karolina Kurkova si Agyness Deyn participand anterior la evenimentele organizate de aceasta pentru a strange bani pentru ajutorarea sinistratilor din Haiti, in urma cutremurului din 2010, si a victimelor tsunamiului produs in 2011 in Japonia.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute si mai bine platite top modele din lume si a lucrat pentru mari creatori de moda precum Ralph Lauren, Versace si Dolce & Gabbana. Ea s-a nascut pe 22 mai 1970, la Londra. Naomi Campbell este de origine jamaicana cu radacini chineze, bunica ei din partea tatalui purtand numele de familie Ming.

Citeste si:
FOTO În această imagine sunt două zebre, dar nimeni nu știe care e...
FOTO În această imagine sunt...

Prima ei aparitie publica a avut loc la varsta de sapte ani, in videoclipul "Is This Love?" al lui Bob Marley. La 15 ani, cand studia la Italia Conti Academy, Naomi Campbell a realizat un spot pentru marca de automobile Ford. La putin timp dupa aceasta, ea s-a hotarat sa isi incerce norocul ca model, dand o proba la Elite Model Management. A fost primul manechin de culoare care a aparut pe coperta revistei Time si in editiile franceze si britanice ale revistei Vogue.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.