Gratie recentului ei cover dupa piesa "Rolling In The Deep" a artistei britanice Adele, Aretha Franklin a devenit prima femeie din lume care a reusit sa aiba 100 de cantece incluse in topul Billboard Hot R&B / Hip-Hop Songs.

Acest cover a debutat pe locul al 47-lea in topul Billboard si, gratie acestei performante, Aretha Franklin a devenit doar al patrulea artist din toate timpurile care a avut 100 de cantece incluse in topul Billboard. Ea se alatura astfel rapperilor Jay-Z (127 piese) si Lil Wayne (135 piese) si legendarului cantaret de soul James Brown (111 piese).

Aretha Franklin a reusit sa patrunda pentru prima data in topul Billboard in urma cu 54 de ani, cu single-ul "Today I Sing the Blues". Cea mai recenta performanta de acest tip a fost realizata de vedeta americana in 2012, cu piesa "How Long I've Been Waiting". Coverul piesei "Rolling In The Deep" face parte din cel mai recent album lansat de Aretha Franklin, ce contine interpretari ale unor piese celebre lansate de alte artiste, intitulat "Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics".

Aretha Franklin, celebra pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" si "Respect", a continuat sa concerteze, sa inregistreze si sa plece in turnee, fara intrerupere, timp de peste patru decenii. Aretha Franklin a castigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, intre anii 1968 si 1975, perioada in care trofeul pentru cea mai buna solista R&B a fost numit in gluma de ziaristi "premiul Aretha".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.