Actrita romana Ana Ularu joaca alaturi de starul american Harvey Keitel in filmul "Chosen", o drama despre Holocaust, regizata de cineastul bosniac Jasmin Dizdar, recompensat la Festivalul de Film de la Cannes din 1999, informeaza screendaily.com.

Filmarile de la acest lungmetraj care prezinta evenimente petrecute in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial s-au incheiat in urma cu cateva zile. Rolurile principale sunt interpretate de Harvey Keitel, Ana Ularu si Luke Mably. Turnat la Bucuresti si la New York si inspirat din fapte reale, filmul "Chosen" spune povestea lui Sonson, un tanar avocat (interpretat de Luke Mably), care ajunge sa conduca lupta impotriva trupelor naziste spre sfarsitul razboiului.

Ajutat de Judith (interpretata de Ana Ularu), el reuseste sa transforme o lupta de supravietuire intr-o veritabila misiune de salvare a catorva mii de vieti. Harvey Keitel interpreteaza personajul Sanson ajuns la batranete, scrie MEDIAFAX.

Filmul "Chosen" este al doilea lungmetraj al regizorului bosniac Jasmin Dizdar, dupa "Beautiful People", o pelicula recompensata cu premiul sectiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 1999. Lungmetrajul a fost realizat pe baza unui scenariu scris de Gabriel De Mercur. Mike Riley, producatorul filmului "Chosen", a precizat ca acest lungmetraj va fi lansat inainte de editia din 2015 a Festivalului de la Cannes.

Actrita Ana Ularu, in varsta de 29 de ani, a avut unul din rolurile principale in filmul "Italiencele" (2004), de Napoleon Helmis. Actrita a mai jucat in scurtmetrajul "Turkey Girl", de Cristian Mungiu, din filmul colectiv "Obiecte pierdute/ Lost and Found", in "Hartia va fi albastra", de Radu Muntean, dar si in "Tinerete fara tinerete", al lui Francis Ford Coppola.

Totodata, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elvetiene pentru cea mai buna actrita, la Festivalul International de Film de la Locarno, pentru rolul din "Periferic", de Bogdan George Apetri. De asemenea, Ana Ularu a jucat in serialul "The Borgias", de Neil Jordan, dar si in "Sunt o baba comunista", de Stere Gulea, si "O vara foarte instabila", de Anca Damian. In aceasta toamna, Ana Ularu va putea fi vazuta pe marile ecrane in filmul "Serena", in care actrita romana joaca alaturi de Jennifer Lawrence si Bradley Cooper.

Citeste si:
Elevii români vor studia la școală „Istoria Evreilor. Holocaustul”...
Elevii români vor studia la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.