Tony Bennett a devenit, la varsta de 88 de ani, cel mai in varsta artist in viata care a lansat un album ce a ajuns pe primul loc in topul Billboard 200.

Albumul "Cheek to Cheek", ce include coveruri interpretate de Tony Bennett si Lady Gaga dupa o serie de cantece celebre, precum "Anything Goes" si "Let's Face The Music And Dance", s-a vandut in 131.000 de copii in prima saptamana dupa lansare, potrivit cifrelor oficiale comunicate de Nielsen SoundScan.

Precedentul record era detinut tot de Tony Bennett, care devenise cel mai in varsta cantaret cu un album ajuns pe primul loc in topul Billboard in anul 2011, pe cand artistul avea varsta de 85 de ani. Acea compilatie, intitulata "Duets", a inclus si un duet cu Lady Gaga.

"Cheek to Cheek" este cea de-a doua compilatie de cantece celebre care ajunge in fruntea topului Billboard 200 in ultimele doua saptamani, dupa albumul "Partners", lansat de Barbra Streisand, care a debutat saptamana trecuta pe primul loc in topul american.
"Partners" a coborat pe locul al treilea in aceasta saptamana, fiind devansat si de materialul discografic "Big Revival" al cantaretului de muzica country Kenny Chesney, care a debutat pe locul al doilea dupa ce a inregistrat vanzari de 130.000 de copii.

Urmatoarele pozitii din topul Billboard 200, care masoara atat vanzarile de albume pe suporturi clasice, cat si vanzarile digitale, din toate genurile muzicale, sunt ocupate de trupa indie-rock britanica Alt-J, care se afla pe locul al patrulea cu albumul "This Is All Your", si grupul a cappella Pentatonix, aflat pe locul al cincilea, cu albumul "PTX, Vol. III".

In saptamana care s-a incheiat pe 28 septembrie, totalul albumelor vandute in Statele Unite a fost de 4,4 milioane de unitati, in scadere cu 14% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce totalul vanzarilor de albume pe intreg anul 2014 a ajuns la 175.71 milioane de unitati, in scadere tot cu 14% fata de perioada similara a anului trecut, relateaza revista Billboard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.