Posta americana va marca cea de-a 75-a aniversare a personajului Batman printr-o serie speciala de timbre ce vor fi lansate in octombrie la Comic Con din New York.

Aceasta serie aniversara va contine mai multe timbre cu diverse imagini cu Batman aparute de-a lungul anilor in revistele de benzi desenate lansate de editura DC Comics. Comic Con din New York va avea loc intre 9 si 12 octombrie la Jacob Javits Center. Timbrele cu Batman vor fi prezentate la acest eveniment si vor fi lansate in oficiile postale americane imediat dupa incheierea conventiei.

Personajul Batman a mai fost protagonistul unei serii de timbre ce au fost puse in circulatie de Posta americana in anul 2006.

Batman este un super-erou creat de editura de benzi desenate DC Comics. Personajul a fost creat de artistul Bob Kane si scenaristul Bill Finger si a aparut pentru prima data in numarul "Detective Comics 27", aparut in mai 1939. Initial denumit "The Bat-Man", personajul este cunoscut si sub denumirile "The Caped Crusader" ("Cruciatul cu pelerina"), "The Dark Knight" ("Cavalerul intunecat") si "The World's Greatest Detective" ("Cel mai mare detectiv din lume").

Batman reprezinta identitatea secreta a lui Bruce Wayne, un miliardar american, industrias si filantrop. Dupa ce a fost martor la asasinarea parintilor sai in copilarie, Batman a jurat sa se razbune pe asasini si sa faca dreptate in lume. El opereaza in orasul fictiv Gotham si este sprijinit de o serie de personaje secundare precum partenerul sau din lupta contra infractionalitatii Robin, majordomul sau Alfred Pennyworth, inspectorul de politie Jim Gordon si, ocazional, eroina Batgirl, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.