Trupa Röyksopp va lansa pe 11 noiembrie ultimul material discografic, albumul "The Inevitable End".

Grupul Röyksopp, ai carui membri sunt Svein Berge si Torbjørn Brundtland, cunoscut pentru utilizarea in compozitiile lor a sintetizatoarelor analogice si a show-urilor elaborate in care cei doi muzicieni poarta des masti futuriste, nu se gandeste sa renunte la muzica, dar considera ca a epuizat aceasta forma de exprimare artistica.

"Avem sentimentul ca este timpul sa spunem adio albumelor in format traditional", a spus Svein Berge intr-un comunicat. "Pe toate albumele noastre de pana acum am putut spune ce am vrut sa spunem si am facut ceea ce am vrut sa facem cu formatul LP (Long Play, nume folosit din epoca discurilor de vinil cu un diametru de 30 de centimetri, care pot contine pana la 60 de minute de inregistrari audio sau 10-12 cantece si trebuie folosite la o turatie de 33 de rotatii pe minut pentru a reda sunetul, n.r.). Nu ne vom opri din a face muzica, dar acest album este ultimul nostru material in acest format", a mai spus muzicianul norvegian, potrivit MEDIAFAX.

Ultimul album Röyksopp are un nume adecvat, "The Inevitable End" (Sfarsitul inevitabil, n.r.), si va fi lansat pe 11 noiembrie. Acesta va fi al cincilea disc al trupei, iar muzicieni reiau pe noul material "subiecte mai sumbre" si pun accent mai ales pe versuri. Röyksopp a lansat in avanpremiera o piesa de pe noul album, intitulata "Skulls", care este in mare parte dominata de sunete macabre de sintetizator, amintind de filmele horror.

Originar din Norvegia, duoul de muzica electronica alcatuit din Svein Berge si Torbjørn Brundtland a luat nastere in 1998, aceeasi formula pastrandu-se pana in prezent. Dupa ce au experimentat mai multe stiluri ale muzicii electronice, in 2001, cei doi au lansat primul album, "Melody A.M.", abordand un mix unic de sonoritati, de la ambient si downtempo la synth-pop si chiar soul-funk. Albumul avea sa ajunga un clasic al muzicii electronice, fiind declarat de publicatia norvegiana Verdens Gang drept cel mai bun material discografic al deceniului si inclus de publicatia The Guardian in lista celor "1.000 de albume pe care trebuie sa le asculti inainte de a muri".

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.