The Who va lansa prima piesa din ultimii opt ani "Be Lucky", in contextul in care renumitul grup britanic va sustinerii unui turneu european pentru a marca implinirea a 50 de ani de la lansarea primului sau single.

Grupul The Who, care a lansat de-a lungul anilor o serie de piese emblematice, precum "I Can't Explain" si "My Generation", si albumul conceptual "Tommy", va include noul single intr-un album Greatest Hits care va aparea pe piata pe 3 noiembrie. Noul cantec, intitulat "Be Lucky", este considerat "un single clasic al rockerilor de la The Who", potrivit unui comunicat al casei de discuri producatoare.

"Be Lucky" este primul single nou lansat de trupa The Who dupa albumul de studio "Endless Wire" din 2006. Formatia britanica a anuntat ca toate incasarile ce vor fi obtinute din comercializarea acestui single vor fi donate unei asociatii de caritate care lupta contra cancerului, infiintata de liderii trupei, Roger Daltrey si Pete Townshend. Single-ul a fost produs de Dave Eringa, cunoscut pentru colaborarile sale cu grupul Manic Street Preachers. Trupa The Who va sustine un turneu european in noiembrie si decembrie pentru a marca implinirea a 50 de ani de la lansarea primului ei single, "I Can't Explain".

The Who este una dintre cele mai importante trupe de muzica rock a tuturor timpurilor, renumita pentru albumele conceptuale "Tommy" si "Quadrophenia", precum si pentru hituri ca "My Generation" si "Won't Get Fooled Again". In formula ei originala, alcatuita din Pete Townshend (chitara), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bas) si Keith Moon (tobe), formatia a activat de la formarea sa in 1964 pana in 1978, anul mortii lui Keith Moon. In acest interval, rockerii de la The Who au devenit faimosi si au lansat majoritatea albumelor de studio.

Moartea neasteptata a lui Keith Moon a marcat intrarea in declin, urmand inca doua albume de studio la inceputul anilor '80 cu tobosarul Kenny Jones. In afara inregistrarii unui cantec in scopuri caritabile in 1991, formatia The Who s-a reunit doar pentru concerte si turnee live sporadice, Townshend, Daltrey si Entwistle fiind acompaniati de diversi instrumentisti.

Citeste si:
S-a gasit formula pentru single-ul perfect de Craciun/ VIDEO
S-a gasit formula pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.