In cadrul unei ceremonii desfasurate la Londra Al Pacino a fost premiat pentru intreaga activitate de British Film Institute (BFI).

Al Pacino, in varsta de 74 de ani, s-a declarat "coplesit" de distinctia oferita, care, totodata, ii confera titlul de membru al BFI.

"Oameni pe care i-am adorat au primit acest premiu. Sunt atat de recunoscator pentru acest lucru. Va multumesc!", a spus Pacino, dupa ce a primit distinctia din partea presedintelui BFI, Greg Dyke. Distinctia a mai fost acordata, in trecut, unor nume mari ale cinematografiei, precum Orson Welles, Judi Dench, Ken Loach si Richard Attenborough.

In 2013, distinctia a fost acordata actorului britanic Christopher Lee

Premiul este acordat de Consiliul de Guvernatori al BFI si este oferit pentru realizari extraordinare in domeniul cinematografiei si al televiziunii. Pana acum, premiul a fost acordat de 78 de ori, din 1983. La ceremonia care a avut loc joi la Londra au participat, printre altii, actorii Richard E Grant, Ian Holm, John Hurt si Steven Berkoff, regizorii Terry Gilliam si Terence Davies, dramaturgul David Hare si producatoarea seriei cinematografice "James Bond" Barbara Broccoli.

Al Pacino, care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in 1993, pentru rolul din "Parfum de femeie", este celebru mai ales pentru rolurile din trilogia "Nasul / Godfather", "Scarface" si "Dupa-amiaza de caine/ Dog Day Afternoon". La inmanarea premiului, Greg Dyke l-a numit pe actorul american "un adevarat simbol". "Al Pacino este unul dintre cei mai mari actori ai lumii si un regizor vizionar atat pentru scena de teatru, cat si pentru marele ecran", a spus presedintele BFI, potrivit MEDIAFAX.

"Productiile la care a participat l-au facut una dintre cele mai celebre si iubite figuri de pe marele ecran, ale carui filme incanta publicul de pe intreg globul", a mai spus Dyke. Doua noi filme cu Al Pacino vor intra in curand pe ecrane, "Manglehorn", in regia lui David Gordon Green, si "The Humbling", care a fost prezentat luna trecuta la Festivalul International de Film de la Venetia.

Citeste si:
A dat lovitura! Cine este românca surprinsă la brațul celebrului...
A dat lovitura! Cine este...

La inceputul acestei luni, Al Pacino a lansat la Londra versiunea ecranizata a piesei lui Oscar Wilde, "Salome", pe care a regizat-o, acesta fiind al doilea sau proiect ca regizor, dupa "In cautarea lui Richard", din 1996. Starul american a fost de opt ori nominalizat la premiile Oscar si a castigat celebrul trofeu in 1993 pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", de Martin Brest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.