Victoria Beckham a fost numita ambasador al bunavointei pentru programul dedicat HIV/SIDA al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Victoria Beckham, in varsta de 40 de ani, care a declarat ca dorinta de a ajuta a aparut dupa o vizita "care i-a schimbat viata" in mai mai multe clinici specializate in tratarea si ingrijirea pacientilor cu HIV/SIDA, se va ocupa pentru ca, in viitor, sa nu mai existe riscul nasterii de copii cu HIV si ca toti copiii si femeile afectate de infectia cu HIV sa aiba acces la tratament si ingrijire de specialitate, potrivit unei declaratii a Programului pentru HIV/SIDA al ONU (UNAIDS), transmite Reuters. "A trebuit sa ajung la 40 de ani pentru a-mi da seama ca am o responsabilitate ca femeie, ca mama, ca am o voce pe care oamenii o vor asculta", a spus fosta membra a trupei Spice Girls, la o conferinta de presa.

"Nu voi sta aici pretinzand ca stiu totul acum. Nu stiu, dar invat", a mai spus Victoria Beckham, adaugand care intentioneaza sa faca mai multe vizite pentru a invata mai multe despre problema HIV/SIDA si pentru a gasi metode de a ajuta. Africa subsahariana (regiunea situata la sud de desertul Sahara, n.r) este regiunea cel mai greu lovita de HIV, cu 24,7 milioane de persoane seropozitive in 2013.

Potrivit UNAIDS, 58% dintre purtatorii virusului din aceasta regiune sunt femei. De asemenea, 85% din numarul de femei gravide infectate cu HIV se afla tot in regiunea Africii subsahariene. Luna trecuta, Victoria Beckham a vandut la o licitatie 600 de piese vestimentare, inclusiv cateva rochii de seara, pentru a strange bani pentru o campanie de constientizare a problemelor mamelor infectate cu HIV care traiesc la sud de desertul Sahara.

Potrivit UNAIDS, in 2013, o treime dintre femeile insarcinate si seropozitive nu aveau acces la medicamente vitale si circa 240.000 de copii s-au infectat cu virusul HIV. Cu toate acestea, in ultimii ani, accesul femeilor gravide infectate cu HIV la medicamente antiretrovirale a dus la nasterea a 900.000 de copii sanatosi, fara sa fie purtatori ai virusului. Victoria Beckham s-a remarcat ca membra a grupului Spice Girls la finalul anilor 1990, iar in ultimii ani a devenit creatoare de moda, lansand mai multe colectii.

Citeste si:
10+ aparitii sobre ale Victoriei Beckham, cu adevarat memorabile
Alb sau negru? 10+ aparitii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.