2Cellos va concerta in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 8 decembrie, de la ora 19.30.

In ritmurile antrenante ale tobosarului Dušan Kranjc, hiturile clasice ale muzicii rock vor rasuna de sub arcusurile celor doi in atmosfera antrenanta care redefineste conceptul de concert de violoncel, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX. De asemenea, experienta live va fi intregita cu o dimensiune vizuala, prin prezenta ecranelor mari care vor conferi o imagine de ansamblu a scenei intregii sali.

Cei doi tineri care au "rasturnat regulile muzicii clasice" Stjepan Hauser si Luka Šulić au facut inconjurul planetei, dupa ce coverul "Smooth Criminal" (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunand peste 3 milioane de vizualizari in mai putin de doua saptamani si peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus in cele din urma un contract cu casa de discuri Sony Masterworks si un turneu alaturi de Elton John. Foarte repede, talentul si stilul eclectic al celor doi i-au atras atentia producatorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper si Kiss.

Trupa are doua albume, "2Cellos" (2011) si "In2ition" (2013). Primul a castigat titlul de cel mai bun album international si s-a clasat pe locul intai in topul de muzica clasica Billboard US, iar al doilea, bogat in colaborari cu artisti precum Elton John, Steve Vai si Lang Lang, se bucura in continuare de critici pozitive.

Ceea ce ii face pe cei doi sa fie apreciati este faptul ca imbina stilul clasic cu cel contemporan si au grija intotdeauna sa insereze elemente-surpriza, dandu-le unor piese precum "Thunderstruck" (AC/DC), "VooDoo People" (The Prodigy) si "Welcome to the Jungle" (Guns'n Roses) o turnura total neasteptata. Amandoi exceleaza in manuirea arcusului si au o tehnica atat de avansata incat devin dificil de urmarit, se arata in comunicatul citat. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violoncelistii folosesc frecvent efecte de distorsionare si delay, un lucru neconventional in muzica clasica, dar foarte intalnit in genul rock.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului sunt disponibile la preturi ce variaza intre 110 lei si 300 de lei si pot fi achizitionate din reteaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, precum si online, prin www.eventim.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.