La 8 ani de la moartea lui James Brown doi dintre copii sai pregatesc publicarea a doua carti in care vorbesc despre viata artistului descriind scene de violenta conjugala si catalogand moartea acestuia drept "o crima".

Potrivit contactmusic.com, citati de MEDIAFAX, fiica artistului Yamma Brown descrie scene de violenta conjugala si il prezinta pe cantaret ca pe un barbat extrem de violent, in cartea sa "Cold Sweat", in timp ce fratele sau Daryl insista ca moartea lui James Brown nu a fost din cauze naturale, ci ar fi fost vorba despre o crima, in volumul "Inside the Godfather".

Yamma Brown, care da detalii si despre propria casnicie marcata de agresiuni, povesteste in cartea sa una dintre scenele de violenta conjugala, pe cand ea avea cinci ani: "Mama era imbracata cu o rochie albastra cu alb. Avea picioarele desfacute, iar tata statea peste ea si o lovea intruna cu pumnii. De pe fata mamei a inceput sa sara sange. A inceput sa darame lucrurile in jur, dand cu picioarele, ridicandu-si bratele ca sa opreasca loviturile si incercand sa se elibereze, sa se salveze".

Moartea, de fapt o crima

Daryl Brown crede ca moartea tatalui sau a fost de fapt o crima. "Tatal meu a fost ucis... Asta imi spune instinctul, ca a fost ucis", scrie fiul artistului, sugerand ca membrii propriei familii ar fi implicati in decesul regelui muzicii soul. Barbatul mai sugereaza ca si uciderea lui Darren Lumar, in 2008, sotul abuziv al surori sale Yamma, ar avea legatura cu moartea lui James Brown. Mai mult, Daryl crede ca si in cazul fratelelui sau Teddy, care a murit in 1973, ar fi fost o crima planuita, insistand ca acesta ar fi fost impuscat inaintea accidentului de masina considerat cauza oficiala a mortii. James Brown, printre ale carui hituri se numara "Living in America", "Papa's Got a Brand New Bag" si "I Got You (I Feel Good)", a murit de Craciun, in 2006, in Atlanta, la varsta de 73 de ani, din cauza unei insuficiente cardiace provocate de o pneumonie. Cariera lui muzicala s-a intins pe durata a sase decenii, iar Brown este recunoscut drept unul dintre cei mai dinamici artisti pe scena din istoria muzicii americane.

Cantaretul, cunoscut de asemenea ca "Mr. Dynamite," a adus cuvantul "funk" in mainstreamul muzical si a influentat mai multe generatii de muzicieni de culoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.