Conchita Wurst, care a castigat editia 2014 a concursului Eurovision, va sustine un concert special la Bruxelles, pe esplanada Parlamentului European, la invitatia unui grup de europarlamentari, pe 8 octombrie.

"Atunci cand te angajezi sa lupti pentru iubire, respect si toleranta, te inscrii intr-o miscare foarte larga, sustinuta de multi oameni din Europa si in randul factorilor politici, chiar daca ea este din pacate combatuta de anumite forte", a declarat Conchita Wurst pentru agentia de presa austriaca APA, scrie MEDIAFAX.

Conchita Wurst va sustine un concert de o ora la invitatia eurodeputatilor provenind din cinci grupuri parlamentare diferite, lansata de vicepresedinta ecologista austriaca Ulrike Lunacek, care a militat si a reusit sa convinga Parlamentul European sa adopte in luna februarie un raport contra homofobiei si a discriminarilor asociate orientarii sexuale.

"S-a stabilit: pe 8 octombrie, Conchita Wurst va canta in fata Parlamentului European, la invitatia mea si a altor eurodeputati", a confirmat Ulrike Lunacek pe pagina ei de Facebook.

Travestitul originar din Austria Conchita Wurst a devenit un fenomen in tara sa dupa aparitia, in 2011, in emisiunea "Die Grosse Chance". Modul in care a interpretat piesa "My Heart Will Go On", de pe coloana sonora a filmului "Titanic", i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv in Germania. De asemenea, a sustinut concerte si a devenit un simbol al cauzei gay.

Conchita Wurst a castigat concursul cantecului european Eurovision 2014, a carui finala a avut loc pe 10 mai la Copenhaga, cu piesa "Rise Like a Phoenix".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.